12 C
İstanbul
Cumartesi, Nisan 20, 2024

Türkiye tekstil ihracatında ABD’de ve Orta Doğu’da yükselişte

Türkiye tekstil ve ham maddeleri sektörü ocak-şubat...

Toptan kadın giyim ihracatı e-ticaretle büyüyor

Toptan kadın giyim sektörünün gelişmesi için kurulan...

Deprem bölgesinde hazır giyim üretimi bir yılda yarıya düştü

Türkiye’nin 11 ilini derinden sarsan 6 Şubat...

Nivogo: Türkiye’de ‘geleceği değiştiren moda’ döngüsel dönüşüm

Nivo (yeni) ve go (harekete geçmek) kelimelerinin...

Bego Jeans; temiz denimin hikayesi

Çevresel etkisi en yüksek tekstil ürünlerinden biri...

Rusya-Ukrayna Savaşı Türk tekstil sektörünü nasıl etkiliyor?

Uzun yıllardır Rusya-Ukrayna arasında yaşanan gerilim, 2014...

Tekstil endüstrisinin büyümesi için tam da ITM 2021 zamanı

FuarlarTekstil endüstrisinin büyümesi için tam da ITM 2021 zamanı

- Haber Sponsoru -

Tekstil endüstrisi pandemi sonrasında toparlanmak için, gerekli önlemlerin alınarak fuarların tekrar organize edilmesini sabırsızlıkla bekliyor. Türkiye’nin ve bölgenin en büyük tekstil makineleri ve teknolojileri fuarı ITM 2021, sektörü yeniliklerle buluşturmak üzere 22-26 Haziran tarihleri arasında Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek. Özellikle pandemi sürecinde bile üretime ve ihracata devam eden Türk tekstil sektörünün yoğun bir talepte bulunduğu belirtiliyor.

Zorlu pandemi dönemi olan 2020 yılını ihracatta neredeyse kayıpsız atlatan Türkiye, 2021 yılının ilk ayında tekstil ihracatında %14’lük bir artış elde etti. Dünya genelindeki tekstil taleplerini karşılayabilmek ve siparişlere en hızlı sürede cevap verebilmek için kapasitelerini artıran, fabrikalarını büyüten ve teknolojilerini yenileyen tekstil ve konfeksiyon üreticileri, makine yatırımlarına da devam ediyor. Başta Avrupa olmak üzere dünya tekstil teknoloji üreticilerinin 2020 yılında en çok makine satışı yaptıkları ülke, Türkiye oldu. 2021 yılında da bu satışların aynı hızla devam edeceği öngörülüyor.

Pandemiye rağmen 2020 yılında Türk tekstil sektörü yeni yatırımlarla büyümeyi sürdürdü. Çorlu’ya dev bir hijyenik ve medikal kumaş üretim tesisi yatırımı yapılırken, global pazarda önemli bir güce sahip olan bir Türk tekstil makineleri üreticisi de 40 milyon liralık yatırım kararı aldı. Gaziantep merkezli spunbond ve meltblown nonwoven üreticisi bir firma ise operasyonlarına iki yeni meltblown hattı ekledi. Avrupa pazarına ulaşmak isteyen Güney Kore’li üyük bir firma ise Çerkezköy’de 430 milyon dolarlık yatırım için kolları sıvadı.

Söz konusu yatırımlar nedeni ile tekstil makinesi alımı 2020 yılının ilk dokuz ayında % 37,1 artarak 1 milyar doların üzerine çıktı.

Tekstil endüstrisinin büyümesi için tam da ITM 2021 zamanı
Tekstil endüstrisinin büyümesi için tam da ITM 2021 zamanı

ITM 2021 sıkı önlemler ile gerçekleştirilecek

Yatırımlardaki bu fırsatlardan yararlanmak isteyen tekstil sektöründen gelen talepler doğrultusunda gerçekleştirilecek olan ITM 2021 fuarı gerekli sağlık ve güvenlik önlemleriyle gerçekleştirilecek. Fuardaki tüm katılımcılar ve ziyaretçiler HES kodu ya da Covid test sonuçları kontrol edilerek fuar alanına alınacak. Covid-19’a karşı hijyen ve sağlık önlemlerinin alındığı TÜYAP fuar alanında, T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen etkinlik kurallarına uygun ve insan sağlığını korumaya yönelik tüm hazırlıklar yapıldı. Fuara dönük beklentileri arttıran bir başka unsur da, Türkiye’de aşılanmanın yılın ilk çeyreğinde büyük bir hızla başlaması. İlk çeyrek sonuna kadar 50 milyon nüfusun aşılanması hedefleniyor.

ITM 2021 Uluslararası Tekstil Makineleri Fuarı, 22- 26 Haziran 2021 tarihinde, Türkiye’nin ilk ve tek TSE Covid-19 Güvenli Hizmet Belgesine sahip fuar alanı Tüyap İstanbul Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek. ITM 2021 ile eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek olan İstanbul İplik ve HIGHTEX & Pandemic World Expo fuarları, uluslararası katılımcılarına ve ziyaretçilerine ev sahipliği yapacak.

Diğer haberlere göz atın

Yazarın diğer haberleri

Diğer etiketlere göz atın:

En çok okunan haberler