16.2 C
İstanbul
Cuma, Mart 29, 2024

Deprem bölgesinde hazır giyim üretimi bir yılda yarıya düştü

Türkiye’nin 11 ilini derinden sarsan 6 Şubat...

Durak Tekstil ilham verici yenilikleri Texprocess 2024’e taşıyor

Endüstriyel dikiş ve nakış iplikleri üreticisi Durak...

Hazır giyim ihracatçıları: “2024 de kolay bir yıl olmayacak”

Hazır giyim ihracatçıları, 2023 yılını Türkiye genelinde...

Nivogo: Türkiye’de ‘geleceği değiştiren moda’ döngüsel dönüşüm

Nivo (yeni) ve go (harekete geçmek) kelimelerinin...

Bego Jeans; temiz denimin hikayesi

Çevresel etkisi en yüksek tekstil ürünlerinden biri...

Rusya-Ukrayna Savaşı Türk tekstil sektörünü nasıl etkiliyor?

Uzun yıllardır Rusya-Ukrayna arasında yaşanan gerilim, 2014...

TexCoat G4 ile Kumaş Aprelemede Sıfır Kimyasal Madde Atığı

GüncelTexCoat G4 ile Kumaş Aprelemede Sıfır Kimyasal Madde Atığı

- Haber Sponsoru -

TexCoat G4 ile Kumaş Aprelemede Sıfır Kimyasal Madde Atığı - Simone Morellini
TexCoat G4 ile Kumaş Aprelemede Sıfır Kimyasal Madde Atığı – Simone Morellini

Tekstil terbiye teknolojileri geliştiricisi Baldwin Technology Company Inc., İspanya Barselona’da katıldığı ITMA 2019 fuarında tekstil apre teknolojisi TexCoat G4 ’u tanıttı. Sürdürülebilirliği yükseltirken toplam proses kontrolü sağlayan yeni çözüm, gelecek nesil temassız hassas uygulama sistemi olarak tanımlanıyor. Salon 2’deki Baldwin Technology standı özellikle terbiyeciler başta olmak üzere kumaş üreticilerinden yoğun ilgi gördü.

Fuarda Textilegence’a röportaj veren Baldwin Technology Akdeniz Ülkeleri Satış Müdürü Simone Morellini, TexCoat G4 hakkında bilgi verdi. Sistemin en temel özelliğinin sıfır kimyasal madde atığı olduğunu belirten Morellini, su ve enerji tüketiminin ise ciddi ölçüde azaltıldığını söyledi. Morellini; “Kumaş aprelemede daha çevreci bir gelecek için geliştirilen TexCoat G4, yüksek kalitede ve verimli apreleme işlemini sürekli olarak gerçekleştirebiliyor. Yani kaliteden ve verimlilikten ödün verilmediği gibi, daha da ileriye taşınıyor” dedi.

Sıfır kimyasal madde artığı konseptinin temassız püskürtme teknolojisi ile gerçeğe dönüştüğünü açıklayan Morellini; “TexCoat’ın bu dördüncü nesli özel bir plan çerçevesinde geliştirdik. Fazla püskürtülen kimyasalın %100’ünü pompa istasyonumuza alarak geri kazanıyoruz. Müşterimiz 5 ila 7 litrelik kovalarda kimyasalını alıp tekrar işlemde kullanabiliyor. Burada hem kimyasal maliyeti hem de çevre açısından çifte bir kazanç elde ediliyor” dedi.

TexCoat G4’ün temassız püskürtme sistemi sayesinde kimyasalın kumaşın tüm yüzüne homojen şekilde dağıldığını belirten Morellini, kimyasalın belirlenmiş yüzeylere istenildiği miktarda uygulandığını söyledi.

TexCoat G4 ile kumaş aprelemede sıfır kimyasal madde atığı: Sürdürülebilirlik yeni çözümler geliştirmede itici güç

Firma olarak sürdürülebilirliğe odaklandıklarını vurgulayan Simone Morellini, daha fazla çevreye duyarlı teknoloji talebinin kendilerini teşvik ettiğini ve AR-GE’de bu konuda çalıştıklarını açıkladı.  Morellini sözlerini şöyle sürdürdü; “Sürdürülebilirliğin dünyadaki en kirli ikinci sektör olan tekstil için önemli bir konu olduğunu görüyoruz. Bu yüzden terbiye teknolojilerinde daha çevreci çözümler sunmak için yol belirledik. Özellikle terbiye işlemi sırasında kullanılan su, kimyasal ve enerji miktarını azaltmak hayati öneme sahip. Çok yüksek seviyelerdeki bu oranları aşağıya düşürmek için önemli adımlar atılması gerek. TexCoat G4 önemli bir adımı temsil ediyor. Kumaşa sadece gereken miktarda kimyasal madde uygulandığında %50 oranında azaltılmış bir banyo alma seviyesi yakalanıyor. Daha az kimyasal ve su kullanımı çok daha hızlı kuruma süreci sağlıyor. Sonuçta kimyasal, su ve enerji tüketiminde %50 oranında bir tasarruf sağlanmış oluyor.”

ITMA fuarının kendileri için çok önemli bir etkinlik olduğunu belirten Morellini, TexCoat G4’un dünya lansmanını yaptıklarını hatırlattı. Morellini; “ITMA 2019 fuarında ziyaretçiler TexCoat G4’u ve diğer çözümlerimizi yakından inceleme fırsatı yakaladı. Dünya çapındaki müşterilerimizle bir araya gelmek ve onlara tanıtmak için mükemmel bir zaman oldu. Dünya çapındaki pazarlama altyapımız ile bu yenilikçi teknolojimizi küresel tekstil pazarına sunmaya hazırız” şeklinde konuştu.

İtalya dışındaki ilk pazar Türkiye oldu

Türk tekstil sektörünün güçlü bir yapıya ve pazara sahip olduğunu dile getiren Simone Morellini, Baldwin Technology olarak bu pazara büyük bir önem verdiklerini vurguladı. İtalya’dan sonraki ilk pazarlarının Türkiye olduğunu belirten Morellini, bu nedenle Türkiye çapında birçok önemli kurulumlara sahip olduklarını kaydetti. Morellini sözlerini şöyle bitirdi; “Türk tekstil endüstrisi hacimsel büyümenin yanı sıra, standartlarını geliştiriyor. Çevreye ve insan sağlığına duyarlı tekstil prosesi artık yatırımların temel noktasında yer alıyor. Baldwin Technology olarak Türk tekstil endüstrisine ihtiyaç duyduğu bu terbiye çözümlerini sunmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Daha yüksek pazar hacimlerine birlikte çıkmayı umuyoruz.”

Diğer haberlere göz atın

Yazarın diğer haberleri

Diğer etiketlere göz atın:

En çok okunan haberler