12.1 C
İstanbul
Cumartesi, Nisan 27, 2024

Türkiye tekstil ihracatında ABD’de ve Orta Doğu’da yükselişte

Türkiye tekstil ve ham maddeleri sektörü ocak-şubat...

Toptan kadın giyim ihracatı e-ticaretle büyüyor

Toptan kadın giyim sektörünün gelişmesi için kurulan...

Deprem bölgesinde hazır giyim üretimi bir yılda yarıya düştü

Türkiye’nin 11 ilini derinden sarsan 6 Şubat...

Nivogo: Türkiye’de ‘geleceği değiştiren moda’ döngüsel dönüşüm

Nivo (yeni) ve go (harekete geçmek) kelimelerinin...

Bego Jeans; temiz denimin hikayesi

Çevresel etkisi en yüksek tekstil ürünlerinden biri...

Rusya-Ukrayna Savaşı Türk tekstil sektörünü nasıl etkiliyor?

Uzun yıllardır Rusya-Ukrayna arasında yaşanan gerilim, 2014...

ASTEKS 201-SF ITMA 2019’da Dünya Pazarına Tanıtılacak

EğirmeASTEKS 201-SF ITMA 2019’da Dünya Pazarına Tanıtılacak

- Eğirme Haber Sponsoru -

ASTEKS 201-SF
ASTEKS 201-SF ITMA 2019’da Dünya Pazarına Tanıtılacak

Rektefiye dairesine dönük çözümleriyle yerel ve uluslararası pazarını büyüten ASTEKS, birçok endüstriye hitap eden yeni tesis içi taşıma aracı 101-AGV’yi de fuar boyunca anlatacak.

Apron, manşon ve manşon taşlama makineleri ile rektefiye dairesi için çözümler sunan ASTEKS, 20-26 Haziran tarihleri arasında İspanya Barselona’da gerçekleştirilecek olan ITMA 2019 fuarına katılacak. Tekstil endüstrisinin en büyük teknoloji fuarı olan ITMA, küresel pazarın her noktasından çektiği ziyaretçileriyle ASTEKS için önemli bir platforma dönüşecek. Alanında Türkiye’nin en büyük firması ASTEKS, yoğun AR-GE çalışmalarıyla geliştirdiği çözümleri Salon 7 Stand D-101’de ziyaretçilere sunacak.

Küresel iplik pazarının önemli üreticilerini ağırlamaya hazırlanan ASTEKS standında, firmanın son geliştirdiği 201-SF rektefiye makinesi yer alacak. Yüksek verimliliğe odaklanan iplikhaneler için geliştirilen makine, kolay kullanım, yüksek hassasiyette işlem ve az bakım ihtiyacı gibi üstünlüklere sahip. Akıllı besleme sistemi ile donatılan 201-SF rektefiye makinesi bu sayede, sürekli bir personel tarafından tek tek manşon yükleme ve boşaltma ihtiyacını ortadan kaldırıyor. İşlem görecek bütün manşonların tek seferde besleme haznesine boşaltılması yeterlidir. Sistem bütün işlemi otomatik olarak gerçekleştirecek ve biten manşonları da diğer hazneye yönlendirecektir. 201-SF’nin bir başka özelliği ise farklı çaptaki manşonları fark ederek, işlem gerçekleşmeden ayırmasıdır. Böylece, sistem tarafından otomatik olarak tasnif edilip, boyut farkından kaynaklanacak olan hataları ortadan kaldırarak hem yanlış taşlamanın önüne geçiliyor, hem de zaman kaybı ortadan kaldırılıyor. Her tip ring iplik ve fitil makinesi manşonlarını taşlayabilen 201-SF, bunun yanı sıra basit bir işlemle cer ve penye manşonları gibi uzun manşonları da rektefiye edebiliyor.

ASTEKS 201-SF ve bütün iplik işletmelerine uygun apron ve manşonlar

ASTEKS’in uzun yıllardır ürettiği ve sürekli geliştirdiği apron ve manşon ürün gamından bir seçki de standının bir başka önemli ürün grubu olacak. Sentetik ve karışımlı ipliklerde başarılı sonuçlar veren RC-751 manşonu, PE-751 cer manşonu, CTA karbon takviyeli apronlar, Kompakt İplik makineleri için delikli GESA/OPS-performans serisi yeni apronlar, pamuk eğiren işletmelerin gözdesi haline gelen CE-684, E-700 manşonları ve hazırlık prosesinde sunduğu yüksek verim performansı ile yükselen değer haline gelen E-750 uzun cer manşonları yakından incelenebilecek.

ASTEKS kısa elyaf sistemleri, uzun elyaf sistemleri, open end sistemler, kompakt sistemler, havalı sistemler ve tekstüre sistemler için ürettiği apron ve manşonları ile fiyat ve kalite dengesinde en yüksek verimliliği garanti ediyor.

Tesis içi taşımada Endüstri 4.0 çözümü; 101-AGV

ASTEKS’in son yıllarda Endüstri 4.0 kapsamında geliştirdiği ve birçok farklı endüstrinin tesis içi taşıma ihtiyacına yanıt veren çözümü 101-AGV otomatik yönlendirmeli yük taşıma aracı video ve poster sunumu ile pazara gösterilecek. 2- 4 ton yük çekebilen ve 360 derece kendi etrafında ve dar alanlarda dönebilen cihaz; manyetik bantlı güzergah üzerinde istenen sayıda istasyonda durma ve devam etme yeteneğine sahip. AC motor ve İnvertör teknolojisine sahip olan 101-AGV; karşısına çıkan engelleri algılayarak durma ve engelin kalkması ile yoluna devam etme özelliklerine sahip bulunuyor.

101-AGV tesis içinde ürün ve yük taşımada insan gücüne bağlılığı azaltırken, operasyonların standartlaştırılmasıyla üretim verimliğini arttırıyor. Az şarj süresine karşın uzun çalışma süresi sunan taşıma cihazı, iplik, kumaş ve benzeri birçok ürün taşıma için ASTEKS’in Türk mühendisleri tarafından geliştirildi.

“ASTEKS 201-SF ve diğer çözümlerimizdeki ‘Türk Malı’ damgasını gururla göstereceğiz”

ITMA 2019 fuarı için yoğun bir hazırlık yaptıklarını açıklayan ASTEKS Pazarlama ve Satış Müdürü Sabri İlknur; ziyaretçilere ürünler ve çalışmalar hakkında doyurucu bilgi vermek için; üst düzey yönetim, yurtiçi ve yurtdışı satış ve teknik ekibi ile katılacaklarını açıkladı. ASTEKS’in bir Türk firması olarak hem yerel hem de uluslararası pazarda büyüyen ve bilinen bir markaya dönüştüğünü dile getiren İlknur; satış ağlarını sürekli güçlendirdiklerini kaydetti. İlknur şunları söyledi; “Bütün geliştirdiğimiz çözümlere ‘Türk malıdır / Made in Turkey’ damgasını gururla vuruyoruz. Tamamen yerli sermaye ve Türk mühendislerinin özverili çalışmalarıyla rektefiye alanında adı anılan büyük markalardan biri haline geldik. Türkiye’deki yüzlerce müşterimizin olduğu gibi, yurtdışı müşterilerimiz de bize güveniyor ve partner olarak seçiyor. Onlara tam zamanında ve ihtiyaç duydukları ürünleri sağlıyoruz. ITMA 2019 fuarında ürünlerimizin yanı sıra, müşterilerimizle kurduğumuz bu güvene dayalı ilişkiyi de vurgulayacağız.”

Sabri İlknur, Tekstil teknolojilerinin olimpiyat etkinliği kabul edilen ITMA 2019’daki temel hedeflerini; kendi üretim alanlarında önemli dünya oyuncularından biri olarak varlıklarını teyit etmek, şeklinde belirtti. İlknur ASTEKS’in hali hazırda aktif olduğu, Türkiye, Özbekistan, Pakistan, Bangladeş, İran, Endonezya, Çin, Mısır ve Güney Amerika’dan gelen birçok müşteriyi ve ziyaretçiyi ağırlayacağını kaydetti. “Bu pazarlardan birçok referans müşteriye sahibiz. Fuar boyunca ziyaretçilerimize bu pazar referanslarımızı da paylaşacağız” diyen İlknur; “Müşterilerin aradığı yüksek kalitede ve standartlarda ürüne ulaşma, tam ve zamanında servis alma gibi konularda; oluşturduğumuz güveni ziyaretçilerimize tekrar ve tekrar anlatacağız” dedi.

“İhracat pazarlarında büyümeye kararlılıkla devam ediyoruz”

ASTEKS’in ihracat pazarlarında büyüme odaklı stratejisini kararlılıkla sürdürdüğünü dile getiren Sabri İlknur; iplik üretiminin olduğu her ülkeyi hedef pazar olarak gördüklerini belirtti. Tekstil ve iplik üretiminde küresel pazarın en yüksek kapasitesine sahip Asya ve Uzak Doğu pazarının bu konuda öne çıktığını ifade eden İlknur, sözlerini şöyle bitirdi; “ITMA 2019 fuarı mevcut pazarlardaki gücümüzü arttırmaya, potansiyel pazarlara da girişimize katkı sağlayacaktır. Özellikle rektefiye taşlama makinalarımızın tanıtımına büyük önem veriyoruz. Tekstil tedarik zincirindeki önemli bir teknoloji firması olarak daha fazla verimlilik ve karlılık sağlayan çözümlerimizi görmeleri için; sektör profesyonellerini standımıza davet ediyoruz.”

Diğer haberlere göz atın

Yazarın diğer haberleri

Diğer etiketlere göz atın:

En çok okunan haberler