16.8 C
İstanbul
Perşembe, Mart 28, 2024

Deprem bölgesinde hazır giyim üretimi bir yılda yarıya düştü

Türkiye’nin 11 ilini derinden sarsan 6 Şubat...

Durak Tekstil ilham verici yenilikleri Texprocess 2024’e taşıyor

Endüstriyel dikiş ve nakış iplikleri üreticisi Durak...

Hazır giyim ihracatçıları: “2024 de kolay bir yıl olmayacak”

Hazır giyim ihracatçıları, 2023 yılını Türkiye genelinde...

Nivogo: Türkiye’de ‘geleceği değiştiren moda’ döngüsel dönüşüm

Nivo (yeni) ve go (harekete geçmek) kelimelerinin...

Bego Jeans; temiz denimin hikayesi

Çevresel etkisi en yüksek tekstil ürünlerinden biri...

Rusya-Ukrayna Savaşı Türk tekstil sektörünü nasıl etkiliyor?

Uzun yıllardır Rusya-Ukrayna arasında yaşanan gerilim, 2014...

DuPont Pigment Mürekkebi Artistri® P2700’ü ITMA’daTanıttı

BaskıDuPont Pigment Mürekkebi Artistri® P2700’ü ITMA’daTanıttı

- Haber Sponsoru -

DuPont Pigment Mürekkebi Artistri® P2700’ü ITMA’daTanıttı - Asuman Yazıcı
DuPont Pigment Mürekkebi Artistri® P2700’ü ITMA’daTanıttı – Asuman Yazıcı

ITMA 2019 fuarına katılan DuPont Advanced Printing (DuPont) inkjet baskı alanındaki Artistri markası altındaki yeni pigment mürekkebi Artistri® P2700’ü tanıttı. 200 yılın üzerinde bir geçmişe sahip olan DuPont, Barselona’daki fuarda dispers ve süblime mürekkeplerinin yanı sıra, tekstil endüstrisine ilk kez lanse ettiği pigment mürekkebi Artistri® P2700 ile tekstil baskıcılarına önemli avantajlar sağlıyor.

DuPont standında pigment mürekkep P2700’ün yanı sıra, süblime baskı için DuPont™ Artistri® S1500 ve dispers baskı için DuPont™ Artistri® D2500 mürekkepleri de yer aldı. Fuara katılımla ilgili görüşlerini aldığımız DuPont Türkiye, Ortadoğu ve Rusya Bölge Müdürü Asuman Yazıcı, fuarda tekstilin yoğun olduğu bölgelerden gelen ziyaretçileri ağırladıklarını söyledi. Türk tekstilcilerin yanı sıra, Mısır ve Pakistanlı ziyaretçilerin ağırlıkta olduğunu belirten Yazıcı, fuar boyunca DuPont’un bütün bölgelerinden yetkililerin stantta hazır olduğunu ve ziyaretçileri bilgilendirdiğini aktardı.

Yazıcı; “ITMA’da özellikle son kullanıcılarla bir araya gelmek için çalıştık. Onların ihtiyaçlarını anlayarak daha iyi hizmet vermek istiyoruz. ITMA fuarı bu anlamda bizim için çok yararlı oldu. Güçlü bir satış ve servis ağına sahip olduğumuz Türkiye’den gelen ziyaretçilerimizle yeni ürünler, yeni fikirler ve birlikte yürütülebilecek yeni projeler konusunda konuştuk” şeklinde konuştu.

DuPont’un birçok sanayiye hitap eden bir grup olduğunu hatırlatan Yazıcı, miktar bazında yıllık %15-20 civarında büyüyen dijital baskı endüstrisi göz önünde tutularak, grup içinde bu segmentin ağırlığının artacağını savundu. DuPont’un uzun yıllardır tekstil mürekkepleri sektöründe yer aldığının altını çizen Yazıcı, pigment baskının hızlı bir gelişim gösterdiğini ve bu konuya odaklandıklarını söyledi.

DuPont Pigment baskıda P2700 ile kalite ve verimlilik arttırıyor

Yeni pigment mürekkep Artistri® P2700, mükemmel renk doygunluğu ve imaj netliği sağlayarak, ev tekstillerinden giyime kadar çok çeşitli alanlarda müşterilerin taleplerine yanıt veriyor. Orta düzeyde bir viskoziteye sahip olan Artistri® P2700, sürdürülebilir baskı isteklerini de karşılamak üzere geliştirildi. Reaktif baskının hem proses karmaşıklığı ve uzunluğu hem de çevre üzerindeki olumsuz etkileri nedeniyle gerilediğini dile getiren Asuman Yazıcı; “Pigment baskı, reaktiften ve diğer baskı yöntemlerinden pay alarak pazarda büyümeye devam ediyor. Daha düşük bir çevresel ayak izi bırakarak, su bazlı mürekkeplerle baskı yapma talebi bir trend halinde gelişiyor. DuPont olarak su bazlı boyalarımızla tekstil endüstrisine çözüm sağlıyoruz. Reaktif ve asit baskı mürekkeplerine sahip olmakla birlikte, pazarda öne çıktığımız mürekkepleri pigment, dispers ve süblime olarak belirtebilirim” dedi.

Yeni pigment mürekkebin aynı zamanda baskı sonrası (post-treatment) işlemi ortadan kaldırmayı hedeflediğini belirten Yazıcı, böylece iş verimliliğinin geliştirilebileceğini söyledi. Bu konudaki çalışmaların 2 yıldır sürdüğünü açıklayan Yazıcı; “Bu teknolojinin biraz daha oturması için pazarda çok sayıda deneme yapılması gerekiyor. İlk denemeler hem dünyada hem de Türkiye’de gerçekleştirildi. Başarılı sonuçlar ile artık üretim ve pazarlama aşamasına gelmiş bulunuyoruz” diye konuştu.

P2700’ün hem direkt tekstile baskı hem de rulodan ruloya baskı için ideal olduğunu kaydeden Yazıcı, binderli (bağlayıcı içeren) bir ürün olan bu mürekkebin, pazardaki birçok rakibine göre kumaş haslıklarında daha iyi sonuçlar elde ettiğini dile getirdi. Yazıcı; “Kumaşların yumuşaklığı ve renklerin parlaklığı, baskının çözünürlük kalitesi ve yıkama sonrasındaki uzun dayanım ömrü açısından P2700 oldukça gelişmiş bir mürekkeptir. Diğer boyalarımızın sahip olduğu gibi, çevre ve insan sağlığı açısından gerekli sertifikalandırma süreçleri de devam ediyor.”

Pigment mürekkebe talep sürekli artıyor

Pazarda pigment mürekkep için talebin sürekli arttığına dikkati çeken Asuman Yazıcı, çevre ve insan sağlığına dost bir teknoloji olan bu çözümün oldukça geniş bir kullanım alanına sahip olduğuna değindi. Yazıcı sözlerini şöyle sürdürdü; “Özellikle bebek giyimindeki üreticiler pigment mürekkepleri tercih ediyor. Diğer mürekkeplere göre çok daha az kimyasal işlem söz konusudur. Su bazlı boyanın cilde ve insan sağlığına dönük hiçbir zararı bulunmuyor. Bebek giyiminin yanı sıra yetişkin giyiminde de bu mürekkebe talep artıyor. Ev tekstillerinde ise nevresim ve yatak ürünlerinde başarılı sonuçlar veriyor. Moda çok hızla değişiyor. Daha yoğun pastel renklerin ve sürdürülebilirlik kavramının öne çıkması pigment mürekkeplere olan talebi arttıracaktır. DuPont olarak Türkiye’de çok ciddi bir müşteri profiline sahibiz. Bebek giyiminde Bursa, yetişkin giyiminde İstanbul ve ev tekstillerinde Denizli ile Çorlu gibi geleneksel merkezlerde güçlü konumdayız.”

Tekstil baskısında en hızlı büyümenin pigmentte olmasını beklediklerini, bunun yanı sıra dispers pazarının da gelişimini sürdürdüğünü belirten Yazıcı, süblime çözümlerin de önemli oranda talep gördüğünü söyledi. Polyester ve polyester karışımlı kumaşlara baskının süblimeye olan talebi beslediğini ifada eden Yazıcı; “Moda ve perakendenin çok büyük markalarının ürün portföyü neredeyse %80 civarında polyesterden oluşuyor. Bunun için dye süblimasyon (dye-sub) baskılar öne çıkıyor. Bu yöntem ile her türlü kumaşa baskı yapabilirsiniz” şeklinde konuştu.

Diğer haberlere göz atın

Yazarın diğer haberleri

Diğer etiketlere göz atın:

En çok okunan haberler