17.1 C
İstanbul
Perşembe, Mart 28, 2024

Deprem bölgesinde hazır giyim üretimi bir yılda yarıya düştü

Türkiye’nin 11 ilini derinden sarsan 6 Şubat...

Durak Tekstil ilham verici yenilikleri Texprocess 2024’e taşıyor

Endüstriyel dikiş ve nakış iplikleri üreticisi Durak...

Hazır giyim ihracatçıları: “2024 de kolay bir yıl olmayacak”

Hazır giyim ihracatçıları, 2023 yılını Türkiye genelinde...

Nivogo: Türkiye’de ‘geleceği değiştiren moda’ döngüsel dönüşüm

Nivo (yeni) ve go (harekete geçmek) kelimelerinin...

Bego Jeans; temiz denimin hikayesi

Çevresel etkisi en yüksek tekstil ürünlerinden biri...

Rusya-Ukrayna Savaşı Türk tekstil sektörünü nasıl etkiliyor?

Uzun yıllardır Rusya-Ukrayna arasında yaşanan gerilim, 2014...

Infor Yarının Çözümlerini Bugünden Endüstriye Sunuyor

Yardımcı MateryallerInfor Yarının Çözümlerini Bugünden Endüstriye Sunuyor

- Haber Sponsoru -

Infor geliştirdiği yazılım ve uygulamalarla tekstil ve giyim sektörünü yarına hazırlıyor
Infor geliştirdiği yazılım ve uygulamalarla tekstil ve giyim sektörünü yarına hazırlıyor

Geliştirdiği iş uygulama ve yazılımları ile küresel çapta bir güce ulaşan Infor, Türk tekstil endüstrisindeki gelişim potansiyeline inanarak bu pazarda yatırımlarını sürdürüyor.

Dünyada 70 binin üzerinde müşteriye hizmet veren iş uygulama yazılımlarının önemli sağlayıcılarından Infor, tekstil sektörü başta olmak üzere birçok sektör için geliştirdiği çözümlerini, stratejisini ve çalışmalarını Infor Next Türkiye 2016 etkinliği ile detaylı olarak anlattı. İstanbul’da gerçekleşen etkinlikte görüşlerini aldığımız Infor Türkiye Müdürü Yasemin Giden, Infor Hindistan, Ortadoğu ve Afrika Genel Müdürü Tarik Taman ve Infor EMEA Anapara Çözümleri Danışmanı (Principal Solutions Consultant) Helene Behrenfeldt sundukları çözümlerin temel avantajlarını ve pazara bakışlarını dile getirdi.

Tarik Taman
Tarik Taman

Türkiye pazarında bugüne kadar kanal iş ortakları ile yer aldıklarını belirten Tarik Taman, 300’ün üzerinde müşteri ile başarılı çalışmalar yürütüldüğünü dile getirdi.  Bu pazara olan inançları ve büyüme potansiyeli nedeniyle direkt olarak pazarda yer almaya başladıklarını vurgulayan Taman; “Ekonomi ve endüstri ciddi olarak değişiyor. Önümüzdeki 5 sene içerisinde firmaların dahili yapılardan bulut (cloud) sistemine geçeceğini öngörüyoruz. Bu değişim sürecinde Türkiye pazarında aktif olarak yer almak istiyoruz. Direkt hizmet verecek kendi ekibimiz ile kendimizi ve partnerlerimizi büyütmeyi istiyoruz” dedi.

Tarman, kısa dönemli hedeflerinin yeni teknolojileri ve uygulamaları benimsemeye hazır açık şirketler bulup onlarla çalışmak olduğunu söyledi. Tarman sözlerini şöyle sürdürdü; “Kısa vadede 5-10 vizyoner şirketle iş ortaklığı yapmak istiyoruz. Önümüzdeki 5 yıl içerisinde Türkiye’deki bulut kullanımının %50’leri 10 yıl içerisinde ise %90’lara aşacağını öngörüyoruz. Kritik uygulamaların buluta taşınmasındaki tereddütleri bu vizyoner firmalarla çalışarak aşmayı ve pazara bu başarıyı göstermek istiyoruz.”

Türkiye’nin gerek doğu-batı arasında bir köprü olması gerekse büyük ekonomisi ve büyüme oranları ile dikkat çekici bir ülke olduğunu ifade eden Taman, gelişen ekonomi ile birlikte üretim ekonomisinden servis ekonomisine geçildiğini savundu. Endüstri 4.0 ve bulut teknolojisinin geleceğin ekonomisinin merkezi olacağını belirten Tarman, günümüzde bir depolama ve back-office alanı olarak kullanılan bulutun gelecekte ana işin yürütüleceği alana dönüşeceğini kaydetti. Tarman bu alandaki altyapı için sektörünün en büyüğü Amazon Web Services ile çalıştıklarını açıkladı.

Tekstil Üretiminden Perakendeye Kapsayıcı Infor Çözümleri

Türk tekstil sektörünün ciddi bir gelişme sağladığını belirten Helene Behrenfeldt; “Türkiye geçmişte Çin ve Bangladeş gibi dış alım yapılan bir ülke konumundaydı. Ancak gittikçe iş ortağı modelini benimsedi ve kendi markaları ile perakende ağını kullanan bir ülkeye dönüştü” dedi. Infor’un ürün gamında hem perakende hem de tekstil üretim süreci için kapsayıcı ürünler bulunduğunu açıklayan Behrenfeldt şunları söyledi;

“Fast Fashion Suite’mizin içerisinde tekstil sektörüne özel çözümler bulunuyor. Her şeyin başında PLM (Product Life Cycle Management) çözümümüz var. Fashion PLM çözümümüz daha tasarım aşamasında numunelerin yönetilmesi, niteliklerin belirlenmesi, bunların tedarikçilerle paylaşılması, şirket içinde ve ortaklar arasında bir işbirliği ortamı oluşturulması noktasında çözüm sunuyor. İş PLM ile başlamış oluyor. Fashion Suite’mizin içerisindeki başlıklardan birisi de Fabric Management (Kumaş Yönetimi). Yüksek kaliteli kumaş kullanan firmaların bu süreci doğru yönetmesi gerekiyor. Özellikle entegre üretim gerçekleştiren firmalar için bu çok büyük bir yardımcıdır. Geçen sene bünyemize kattığımız GT Nexus her şeyin merkezine oturan bir platform; ilgili kişi ve kurumlarla mevcut durumun ve çözümlerin paylaşıldığı bir ortam sunuyor. Avrupa’daki birçok tekstil üretici ERP (Kurumsal Kaynak Planlaması – Enterprise Resource Planning) çözümü olarak M3 uygulamamızı tercih ediyor.

Teknolojik Gelişme Her Şeyin Temeli

Infor’un ‘Dünyanın en büyük start-up şirketi’ mottosu ile çalıştığını belirten Yasemin Giden, 3 milyar doların üzerinde ciro ve 15 binin üzerinde çalışanın olduğunu söyleyerek; “İnovatif bir şirket olarak, herkesin sattığını değil, pazarın ihtiyacını öngörerek ürün sunmaya odaklanıyoruz.  Ciro elde etmek elbette önemli ama teknolojik büyüme gelecek için çok daha fazla önemli” dedi.

Yapay zekanın bulunduğu yarının teknolojilerini elde etmek için çalıştıklarını belirten Giden, bunun için Amerika’daki MIT (Massachusetts Institute of Technology) ile çalıştıklarını açıkladı. Bu konuda önemli başarılar yakaladıklarını dile getiren Giden; “İş sürecinin iyileştirilmesi ve analizinin yapılması için Infor Ming.le platformunu geliştirdik.  Infor Ming.le sadece Infor ürünleri değil üçüncü parti uygulamalar ve cihazları bir araya gelip konuşabiliyor, gerekli bildirimler yaratılabiliyor. İşin bir ayağı veriyi analiz edip sonuç çıkarmak ikinci ayağı ise o sonuçla ilgili herkesin buna doğru zamanda ve doğru yerde ulaşmasını sağlamak. Bunu Ming.le sağlıyor” şeklinde konuştu.

Diğer haberlere göz atın

Yazarın diğer haberleri

Diğer etiketlere göz atın:

En çok okunan haberler