19.1 C
İstanbul
Salı, Nisan 23, 2024

Türkiye tekstil ihracatında ABD’de ve Orta Doğu’da yükselişte

Türkiye tekstil ve ham maddeleri sektörü ocak-şubat...

Toptan kadın giyim ihracatı e-ticaretle büyüyor

Toptan kadın giyim sektörünün gelişmesi için kurulan...

Deprem bölgesinde hazır giyim üretimi bir yılda yarıya düştü

Türkiye’nin 11 ilini derinden sarsan 6 Şubat...

Nivogo: Türkiye’de ‘geleceği değiştiren moda’ döngüsel dönüşüm

Nivo (yeni) ve go (harekete geçmek) kelimelerinin...

Bego Jeans; temiz denimin hikayesi

Çevresel etkisi en yüksek tekstil ürünlerinden biri...

Rusya-Ukrayna Savaşı Türk tekstil sektörünü nasıl etkiliyor?

Uzun yıllardır Rusya-Ukrayna arasında yaşanan gerilim, 2014...

KARL MAYER Yarının Tekstil Dünyasına Yolculuğa Çıkarıyor

DokumaKARL MAYER Yarının Tekstil Dünyasına Yolculuğa Çıkarıyor

- Dokuma Haber Sponsoru -

Çözgü Örme Çözümleri İle Karl Mayer ITMA 2019'da
Çözgü Örme Çözümleri İle Karl Mayer ITMA 2019’da

20-26 Haziran tarihleri arasındaki ITMA 2019’un en inovatif stantlarından birisi KARL MAYER’e ait olacak. Ziyaretçiler, Salon 8.0’daki B107 numaralı KARL MAYER standında çözgü örme, çözgü hazırlama ve teknik tekstiller ile sektörde büyük ilgi uyandıran dijital çözümü KM.ON’u yakından inceleyebilecek. Ayrıca firma ‘Tekstilin Geleceği’ mottosu ile, yeni, heyecan verici uygulamalar ve pazarlar için akıllı tekstil çözümleri sunmanın yanı sıra sürdürülebilirlik konusuna katkılar sunacak.

Yüksek kaliteli ipliklerin işlenmesi için gelişmiş çözgü hazırlama teknolojisi ve yaratıcı fikirlerle dolu kumaşlarla dolu bir deneyim dünyası, KARL MAYER’in ITMA’ya katılımını tamamlayacak. KARL MAYER CEO’su Arno Gärtner şunları söyledi; “ITMA’da göstermeyi planladığımız yeniliklerle, makine imalatından uygulamalar, tekstiller ve iplikler ile dijitalleşme dünyasına bir bağlantı kuruyoruz. Bütünsel yaklaşımımızla, zamanımızda yaşanan karışıklıkların taleplerini karşılıyoruz. Üretimin doğası, kaynakların ve yeni teknolojinin kullanımı, yeni kumaşların ve tekstil malzemelerinin gelişimi kökten değişiyor. Bu kapsamlı değişiklikler birçok soruyu doğuruyor. Şirketimizin çözümleriyle, müşterilerimize cevaplar vermek ve geleceklerinin başarılı olacağından emin olmalarını istiyoruz.”

Daha iyi fiyat-performans oranına sahip ve yeni tekstil ürünleri üretebilen çözgü örme makineleri

Raşel makineleri alanında ITMA’da yeni bir RSJ 4/1 EL piyasaya sunulacak. Bir önceki modele kıyasla aynı hızda %50 daha fazla çalışma genişliği sunan bu makine oldukça üretkendir ve benzersiz bir esnekliğe sahiptir. EL teknolojisi sayesinde hızlı bir desen değişimi sağlar ve uzun tekrarları olan desenler üretebilir. Yeni ürünlerin geliştirilmesi için yenilikçi model, KM.ON eco sistemine entegrasyondan tam anlamıyla yararlanıyor. Bu makine, günümüzde yaygın olarak kullanılan sanal tekstil geliştirmeleri için optimum destek sağlayan k.innovation ürün kategorisindeki ilk temsilcidir.

KARL MAYER 2016 yılında LACE.EXPRESS markası altında piyasaya sunduğu OJ serisi,  hazır giyim pazarının özel ihtiyaçlarına göre mükemmel şekilde uyarlandı. ITMA 2019’da, bu üretici şimdi iç çamaşırı sektörü için kendine yeten, eksiksiz bir 134” makine platformunu tanıtacak. Şirket, modellerin her biri için bir B- (Arka) versiyon ve bir F-Jakarlı (Ön) versiyon sunacak. Sistemde en önemli özelliğinin ilgili modellerinin birbiriyle uyumlu olması olarak belirtiliyor. Her makine yüksek bar adetli platformlu komşuların teknik seviyesine yükseltilebilir. Yüksek bar adetli ürünlerde herhangi bir ayar yapılmadan düşük bar adetli ürünler üretilebilir. Bu şekilde müşteri en yüksek esneklikten yararlanıyor. Barselona’da bir OJ 91/1 B modeli sergilenecek.

Ayrıca, “Tekstilin Geleceği” Uygulama Gösterisinde KARL MAYER, yapım aşamasında çok az çaba gerektiren ancak yüksek şıklık ve işlev sunan olağanüstü ürün geliştirmeleri sunacak; birkaç dikiş ile son derece konforlu sutyenler için iyi düşünülmüş çözümler, dantel görünümünde bir mayonun yanı sıra yeni güç dantelinden, şekillendirici ve destekleyici efektlere sahip sportif bir body giyim.

Çift raşel teknolojisi

Çift raşel teknolojisi söz konusu olduğunda, KARL MAYER, daha önce bilinmeyen bir ürün dünyasını açmak için yeni bir RDPJ 6/2 EL makinesinin nasıl kullanılabileceğini gösterecek. Üstün çözgü örgüler 4D-KNIT.SOLUTIONS altında pazarlanmaktadır. Dış taraflarda belirgin, üç boyutlu ve çok katmanlı desenleri ile dikkat çekiyorlar, ancak aynı zamanda yuvarlak örmenin rakip ürünlerine kıyasla açık bir avantaj olan açık iş modellerini de gösterebiliyorlar. Göz alıcı 4D-KNIT.SOLUTIONS ürünleri ‘Tekstillerin Geleceği’ alanında görülebilir. E 24 geycli RDPJ 6/2 EL, 138ʺ ile bir canlı makine gösterimi yapılacak.

Triko makineleri alanında yenilik olarak KARL MAYER, ilk üç barlı HKS modelini elektronik kılavuz bar kontrolü ile sergileyecek. Yeni HKS 3-M-ON, önceki sürümle hız ve tasarım çeşitliliği açısından aynı performansı sunmakla birlikte yenilikçi dişli çözümü sayesinde, desen değiştirme sırasında daha hızlı ve basittir. Desen diskleri yerine, yalnızca veri alışverişinde bulunmak gerekir. Gerekli bilgiler güvenli bir buluttan makineye kolayca indirilebilir. Barselona’da, E 28 geyc HKS 3-M-ON, 180ʺ, göz alıcı desenler oluştururken farklı katların birbirlerine geçişini izleme şansı veren, bir performans sunumuyla esnekliğini gösterecek.

Tüm çözgü örme ve çözgü hazırlama sektörü için yenilikler

KARL MAYER, numune ve kısa üretim çözgüleri üretmek için yeni MULTI-MATIC® 32’yi sergileyecek. Bu yeni makine, mükemmel fiyat-performans oranı ile etkileyici ve KAMCOS® 2 platformunun tüm avantajlarını sunuyor. Özellikle entegre OPC UA arayüzü sayesinde, makine dijital olarak ağa bağlanabiliyor ve çalışma verileri gerçek zamanlı olarak toplanabiliyor.

Direkt levent oluşturma konusunda KARL MAYER, ikiz ürün hattı stratejisini sürekli takip etti. Yeni ISODIRECT, ITMA ASIA 2018’de standart bir model olarak başarıyla piyasaya sürüldü ve PRODIRECT, Barselona’daki bir sonraki ITMA’da ana pazar için bir versiyon olarak sunulacak. En yeni elektronik sistemler, KAMCOS® 2 platformu ve sofistike teknik çözümler bu yeni makineyi kalite ve verimlilik açısından optimum seviyeleri yakalayan en üst düzey model yapıyor.

Ayrıca, KARL MAYER prototip olarak yeni stop motion MULTIGUARD’ı gösterecek. Cağlık çıkışına konumlandırılmış olan bu yeni ürün, tüm ipliklerin iplik gerginlik değerlerini sürekli olarak belirler, böylece herhangi bir iplik kopmalarını ve gerginlik piklerini de kontrol eder.

Ziyaretçiler, KARL MAYER’in Hausen Almanya’daki tesisine canlı bağlantıyla en yeni nesil konik çözgü makinelerini deneyimleyebilecekler. PROWARP® yeni özelliklerini ve yeteneklerini gösterecek. En son yenilikler arasında, kamera destekli üretim verilerinin kaydedilmesi için modern bir modül bulunuyor ve bu, levent oluşumunun yüksek tekrarlanabilirliği için önemlidir. PROACTIVE Warping de diğer bir yeniliktir. Bu yeni marka, kaliteye uygun levent parametrelerini sensörler aracılığıyla kaydeden ve bunları hedef değerlerle karşılaştıran kendi kendine öğrenen bir kalite kontrol sistemidir. Herhangi bir sapma meydana gelirse, tekrar siparişleri işlenirken üretim verileri buna göre optimize edilir. Operatörlere bakılmaksızın yüksek levent kalitesi elde edilebilir.

Çözgü Örme Çözümleri İle Karl Mayer ITMA 2019'da
Çözgü Örme Çözümleri İle Karl Mayer ITMA 2019’da

PRODYE-S ve PROSIZE

Modeller ve sunumlarla KARL MAYER, ‘Tekstil Geleceği’ sektöründe denim üretiminde gelişmiş verimlilik ve sürdürülebilirliği garanti altına almak için yenilikçi teknik çözümler sunacak. Bu bağlamdaki ana odak noktalardan biri SÜRDÜRÜLEBİLİR DENİM konusudur. KARL MAYER, daha az boya banyo hacmi, kimyasal ve su gerektirirken, aynı zamanda da sağlamlık ve parlak ton bakımından boyanın optimum şekilde ayarlanmasını sağlayan, nitrojen gaz ortamında indigo boyama işlemi için yeni geliştirilmiş bir teknoloji sunuyor. Boyama işlemi en yüksek verimi sağlıyor.

Ayrıca, PRODYE-S indigo makinesi ve PROSIZE haşıl makinesindeki ürünlerin otomatik düğümlenmesi için yeni LINK-MATIC® sistemi de gösterilecek. Bu yenilik sayesinde, yeniden doldurma sürelerini birkaç dakikaya indirmek mümkün. Neredeyse sürekli üretim, makine verimliliğini arttırırken, aynı zamanda atık ipliği ve personel harcamalarını da azaltıyor. Düzeltme işleminden sonra çözgünün mükemmel şekilde düzenlenmesi, ikinci sınıf kumaşın payını azaltıyor.

Kompozit bir makinenin prömiyeri ve yenilikçi teknik uygulamalar

KARL MAYER Technische Textilien GmbH, kıvrımsız kumaşlar (NCF’ler) için bir sistem tedarikçisi haline gelmeye devam ediyor ve termoplastik tek yönlü bantlar (UD bantlar) üretmek için yeni bir hat açıyor. Şirket zaten çok yönlü çözgü örme makineleri ve elyaf yayma ünitesi ile tanınıyor. Bu yeni gelen, tamamen revize edilmiş bir yayma modülünü, iyi düşünülmüş emdirme teknolojisi ile sürekli ve verimli bir işlem sırasında birleştiriyor. Eklentisiz arayüz, sürekli yüksek yayılma kalitesini garanti ediyor.

Yüksek kalitesi ve sürekli elyafları hassas bir şekilde hizalaması sayesinde, bantlar yüksek gerilimli, fiber takviyeli, hafif yapılarda kullanım için idealdir. Termoplastik matris, aynı zamanda, seri üretim yapılmasına olanak tanıyan etkili işleme izin veriyor. Yeni hat, yüksek üretim hızı ve geniş bir aralıktaki bir bant genişliğindeki bantları üretme kabiliyeti ile seri üretim için de uygundur. ITMA’da sadece yeni makine değil, aynı zamanda otomobil sektörü için yapısal bir bileşen üretme dizileriyle birlikte üretilen ürünlerden biri de sunulacak.

“Tekstillerin Geleceği” alanında ziyaretçiler, KARL MAYER Technische Textilien tarafından üretilen makinelerde üretilen tekstiller için umut verici uygulamalar görme fırsatı bulacaklar. Buradaki odak nokta, çelikten ziyade karbon veya cam elyaf NCF’lerle güçlendirilmiş beton bileşenleri konusudur. Tekstil betonu kullanılarak, betondan % 70’e var bir tasarruf etmek mümkündür ve bunun sonucunda CO2 emisyonları, enerji ve bileşen ağırlığı azaltılabilir. İnşaat sektöründe teknik çözgü dokuma tekstillerin umut verici diğer uygulamaları arasında; uygun maliyetli, esnek, sağlam çatı kaplama malzemeleri ve bitümlü çatı kaplama keçeleri, sıvadaki çatlama direncini artıran özel sıva ızgaraları ve çatlakları veya meydana gelen delikleri tamir etmek için kendinden yapışkanlı bantlar yer alıyor.

Ayrıca, kişisel korunma ekipmanları için yenilikçi bir çözüm de sergilenecek; bir aramid NCF’den üretilen, hem etkili hem de kullanımı rahat, yeni kurşungeçirmez yelek. İşlevsel tekstil, çevrimiçi yayma işlemiyle COP MAX 5 tipi çok eksenli çözgü örme makinesinde üretildi.

KM.ON dijital markasının çözüm portföyünün genişletilmesi

ITMA ASIA 2018’de KARL MAYER, kendi dijital markası KM.ON’u, sekiz kategoriyle ilişkili dijital ürün portföyünü ve ilk çözümleri sundu. Barselona’daki bir sonraki ITMA için diğer çözümler bir öncekileri takip edecek.

k.production da ilk ürününü pazara sürüyor. Bu yeni dijital araç, üretimdeki aksaklıkların verimli bir şekilde yönetilmesini sağlamak için bir PDA sistemini bir bilet sistemi ile birleştiriyor. Ana avantajı ise herhangi bir problemi ilgili ve temel sebebi göstererek hızla çözülebilir.

k.management, mevcut üretim sürecinin uzaktan izlenmesini sağlar ve şimdi daha da geniş bir parametre aralığı içerir. Anahtar performans göstergesi, atkı levendi çalışma süresi, yeni bir özelliktir. Yaklaşan levent değişiklikleri hakkında hızlı ve net bilgi sağlar ve duruş sürelerinin ve bakım sürelerinin azaltılmasına katkıda bulunur.

k.maintenance sistemindeki yeni özellikler, planlı bakım konusuna odaklanıyor. Belirtilen bakım planları ve bekleyen işlerin aktif hatırlatmalarıyla, bu araç makine arızası riskini en aza indirmeye yardımcı olacaktır.

k.innovation, müşterilerin iş akışlarını ve süreçlerini adapte ederek pazara ulaşma sürelerini önemli ölçüde kısaltmasını sağlayacak olan ilk yazılım geliştirmelerini kapsar. Örneğin, yazılım işyerine kurulmaz ancak bir tarayıcı aracılığıyla kullanılabilir. Bu, birçok kullanıcının işbirliği yapmasını sağlar.

Tüm KM.ON çözümlerine erişim için anahtar olan k.ey de güncellendi. Ayrıca KARL MAYER’ın KAMCOS® 1 ile donatılmış eski makinelerinin yanı sıra Çözgü Hazırlama İş Birimine ait makinelerin de entegre edilmesini sağlıyor.

Makineden tekstile ekolojik çözümler

KARL MAYER, sürdürülebilirlik konusuna odaklanmaya devam ediyor. Yüksek performanslı çözgü örme makinelerinin nesil değişimi sırasında neredeyse tüm modellerde LEO® bulunuyor. Düşük Enerji Seçeneği, geleneksel emsallerine göre ortalama % 10 enerji tasarrufu sağlar, böylece kaynakların tüketimini azaltmaya yardımcı oluyor.

Ayrıca, KARL MAYER makinelerinde kaynak tasarruflu ipliklerin işlenmesi mümkündür. Barselona’da bir HKS 3-M EN, Trevira tarafından üretilmiş, tamamen şişe talaşlarından geri dönüştürülmüş bir filament ipliğinden elde edilen tekstil üzerinde çalışacaktır. Bu ürün, elyaf üreticisi tarafından sürdürülebilir ürünlerinden üretilen tekstiller için verilen yeni SINFINECO etiketini taşıyor.

KARL MAYER’ın CLEANER.PRODUCTIONS altındaki ‘Tekstillerin Geleceği’ bölümü sürdürülebilir çözgü örgülerinden ve uygulama konseptlerinden bir seçki sunuyor. Bunlar arasında modern sokak giysileri ve TERRY.ECO havlu kumaşlar için dokuma kumaşlara ekolojik olarak faydalı alternatif olarak çözgü örme ürünler yer alıyor. TERRY.ECO, havlu kumaş üretimi sırasında enerji ve kaynak tasarrufu sağlayan sistemler için daha fazla sürdürülebilirlik için etkili bir teknolojik çözümü temsil ediyor.

SÜRDÜRÜLEBİLİR DENIM konusu, özellikle denim sektörüne ait üreticilere yöneliktir.

Diğer haberlere göz atın

Yazarın diğer haberleri

Diğer etiketlere göz atın:

En çok okunan haberler