17 C
İstanbul
Salı, Nisan 23, 2024

Türkiye tekstil ihracatında ABD’de ve Orta Doğu’da yükselişte

Türkiye tekstil ve ham maddeleri sektörü ocak-şubat...

Toptan kadın giyim ihracatı e-ticaretle büyüyor

Toptan kadın giyim sektörünün gelişmesi için kurulan...

Deprem bölgesinde hazır giyim üretimi bir yılda yarıya düştü

Türkiye’nin 11 ilini derinden sarsan 6 Şubat...

Nivogo: Türkiye’de ‘geleceği değiştiren moda’ döngüsel dönüşüm

Nivo (yeni) ve go (harekete geçmek) kelimelerinin...

Bego Jeans; temiz denimin hikayesi

Çevresel etkisi en yüksek tekstil ürünlerinden biri...

Rusya-Ukrayna Savaşı Türk tekstil sektörünü nasıl etkiliyor?

Uzun yıllardır Rusya-Ukrayna arasında yaşanan gerilim, 2014...

Marzoli ITM standında ‘Tekstil Mühendisliği’ni sahneleyecek

ITMMarzoli ITM standında ‘Tekstil Mühendisliği’ni sahneleyecek

- Haber Sponsoru -

Sektörün köklü tekstil makineleri üreticilerinden Marzoli, 14-18 Haziran tarihleri arasında TÜYAP’ta düzenlenecek ITM 2022 fuarında kapsamlı çözümlerini tanıtacak. Salon 3’teki 310B numaralı stantta 143 m2’lik alanda ziyaretçilerini ağırlayacak olan firma, pazarın öne çıkan sürdürülebilirlik ve dijitalleşme gibi konularına ilişkin en son ürün ve teknolojilerini sergileyecek. Marzoli standı ziyaretçileri ayrıca fuar boyunca sanal gerçeklik teknolojisiyle makineleri farklı bir deneyimle inceleme imkanı bulacak.

Textilegence’a konuşan Marzoli Pazarlama Müdürü Ilaria Scalvini, pandemi nedeniyle uzun bir aranın ardından tekrar fuarlara katılabildikleri için mutlu olduklarını söyledi. Türk tekstil sektörü için en önemli fuar olan ITM 2022’nin endüstri profesyonelleri ile bir araya gelme şansı vereceğini belirten Scalvini, bu fuarın aynı zamanda Marzoli’nin eğirme ve dijitalleşme çözümlerinin yüksek değerini ve döngüsel bir tekstil sektörünün gelişimini sergilemek için değerli bir fırsat olacağını vurguladı. Marzoli’nin ITM’de ‘geleceğin tekstil endüstrisinin küresel partneri’ olarak yer alacağını aktaran Scalvini; “Bu, tekstil sektörünün yeni ve ortaya çıkan ihtiyaçlarını karşılamak için yenilikçi çözümler ve projeler tasarlamayı ve sunmayı amaçlayan bir tekstil mühendisliği şirketi olduğumuz anlamına geliyor” dedi.

Marzoli akıllı teknolojiler ile üretim sürecini kolaylaştırıyor

10 tarak kafası sayesinde 115kg/saat ile üretim verimliliğini artıran ve maliyeti en aza indiren CMX penye makinesinin fuar boyunca Marzoli standında ziyaretçilerin ilgisine sunulacağı bilgisini paylaşan Scalvini; “Özellikle fitil makinesi ve ring makinesine odaklanan iplik makinelerinin en son teknolojik gelişmelerinin de yer alacağı Marzoli standında, ayrıca öngörücü bakım, uzaktan kontrol ve tesis yönetimi için akıllı çözümlerimiz MRM (Marzoli Uzaktan Bakım) ve YarNet de yer alacak” dedi.

Marzoli Pazarlama Müdürü Ilaria Scalvini

Makinelerden gelen büyük miktardaki veriyi sürekli olarak analiz ederek, olası arızaların tespit edilmesini ve tesis içinde olası arızaların önlenmesini sağlayan bir yazılım olan MRM, bulut tabanlı sistemiyle, uygulama ve yönetim sırasında maksimum esneklik sağlıyor. Bu sayede gerekli durumlarda Marzoli Müşteri Hizmetleri, MRM kurulumu ile müşterinin verilerine uzaktan erişip, sorunu teşhis edebiliyor ve çözüm için atılması gereken adımlar konusunda müşteriyi yönlendirebiliyor.

Kullanıcıların tüm eğirme sürecini ve her bir makineyi bilgisayarlarından kolayca kontrol ederek yönetmesini sağlayan YarNet ise, net ve kapsamlı bir görünüm için hız ve üretim hacmi gibi üretim verilerini ve her makinenin durumunun tek bir pencerede görüntülenmesine imkan veriyor. Ayrıca üretimdeki duraksamaların zamanını ve nedenlerini gösteren akıllı çözüm, üretim ve enerji tüketimi arasındaki en iyi dengenin belirlenmesini sağlayan entegre güç yönetimi işlevi dahil olmak üzere kullanıcılara daha pek çok avantaj sunuyor.

Tüm bunların yanı sıra ziyaretçilerin, nonwoven sektörü için gelişmiş çözümlerini de bu fuarda inceleyebileceğini aktaran Scalvini; “Fuardaki bir diğer odak noktamız ise, müşterilerin sanal olarak girip, özel videolar aracılığıyla her makinenin tüm potansiyelini keşfederek sanal bir tur deneyimi yaşamasını sağlayacak sanal gerçeklik olacak” dedi.

“Döngüsel ekonomiyi tekstilde gerçeğe dönüştürmek için çalışıyoruz”

Scalvini ayrıca sürdürülebilirliği, geri dönüşümü ve tüm yeşil disiplinleri ve teknolojileri kucaklayan döngüsel ekonomi konseptinin de stantlarında yer alacağını aktardı. Scalvini Marzoli’de, döngüsel ekonomiyi tekstilde gerçeğe dönüştürmek için yeni çözüm ve teknolojilere dönüştürülmüş liflerin mekanik rejenerasyonunda sürekli yeniliğe odaklandıklarını belirtti.

Türkiye’nin Marzoli için çok büyük ve önemli bir pazar olduğunu sözlerine ekleyen Scalvini, kendilerinin kalite, verimlilik ve satış sonrası hizmetlerine güvenen müşteriler sayesinde sürekli genişleme içinde olduğunu belirtti. Scalvini bunun özellikle, pazara daha iyi, etkin ve zamanında hizmet vermelerini sağlayan yeni şubelerinin Türkiye’de açılmasıyla pekiştirildiğini dile getirdi.

Diğer haberlere göz atın

Yazarın diğer haberleri

Diğer etiketlere göz atın:

En çok okunan haberler