14.4 C
İstanbul
Salı, Nisan 30, 2024

Geleceği dokumak: Tekstil makineleri otomasyonunun hikayesi 

220 yıllık tekstil makineleri otomasyonu, sektörün görünümünü...

Türkiye tekstil ihracatında ABD’de ve Orta Doğu’da yükselişte

Türkiye tekstil ve ham maddeleri sektörü ocak-şubat...

Toptan kadın giyim ihracatı e-ticaretle büyüyor

Toptan kadın giyim sektörünün gelişmesi için kurulan...

Nivogo: Türkiye’de ‘geleceği değiştiren moda’ döngüsel dönüşüm

Nivo (yeni) ve go (harekete geçmek) kelimelerinin...

Bego Jeans; temiz denimin hikayesi

Çevresel etkisi en yüksek tekstil ürünlerinden biri...

Rusya-Ukrayna Savaşı Türk tekstil sektörünü nasıl etkiliyor?

Uzun yıllardır Rusya-Ukrayna arasında yaşanan gerilim, 2014...

Trützschler standında üçü bir arada: üretkenlik, kalite ve sürdürülebilirlik

ITMATrützschler standında üçü bir arada: üretkenlik, kalite ve sürdürülebilirlik

- Haber Sponsoru -

Alman tekstil makineleri üreticisi Trützschler Group, ITMA 2023 fuarı kapsamında dünyanın dört bir yanından gelen ziyaretçileriyle buluşarak onları yeniliklerle dolu standında ağırladı. Standında verimlilik, kalite ve sürdürülebilirlik konularına odaklanan firma, üretim süreçlerini kolaylaştıran dijital çözümleriyle dikkat çekti. Textilegence ekibi olarak Trützschler Group Global Pazarlama Başkanı Bettina Temath, Trützschler Card Clothing Satış ve Pazarlama Türkiye Sorumlusu Özge Alıcı ve Trützschler Nonwovens Pazarlama Başkanı Jutta Stehr ile ITMA 2023 ve sundukları çözümler üzerine konuştuk. Temath, gerçekleştirdiğimiz röportajda Trützschler’in bir Türk markası ile yaptığı iş birliğine ilişkin de özel bir açıklamada bulundu.

Temath, fuardan çok memnun kaldıklarını, katılım ve ilginin beklentilerinin üzerinde olduğunu söyledi. Genel ziyaretçi sayısının bir önceki ITMA’ya kıyasla yüzde 60 oranında arttığını belirten Temath; “Bu aynı zamanda standımızda da fark ettiğimiz bir şey, bu yüzden çok iyi bir yanıt alıyoruz ve dünyanın her yerinden çok sayıda ziyaretçimiz var. Görüşmelerimizin niceliği ve niteliğinden çok memnunuz” dedi.

Trützschler Group Global Pazarlama Başkanı Bettina Temath

Temath, stantlarında ana odak noktalarının müşterilerinin fabrikalarına daha fazla üretkenlik, kalite ve sürdürülebilirlik getirmek olduğunu ve sergiledikleri ürünlerin gerçekten bu konular etrafında döndüğünü belirtti. Temath, stantlarında öne çıkan en önemli ürünün, genişletilmiş silindir çapına, daha aktif şapkalara ve fabrikada daha fazla sürdürülebilirlik ve daha iyi ham madde kullanımı için daha fazla seçeneğe sahip olan yeni tarak TC 30i olduğunu söyledi. Temath, aynı zamanda 12 kafalı yeni penye makinesi TCO 21XL’ı da tanıttıklarını aktararak, bu sayede %50 daha fazla verimlilik elde etmenin kolay olduğunu söyledi. Temath ayrıca yeni markaları TRUECYCLED’dan da şu şekilde bahsetti:

“Trützschler’in bir markası olan TRUECYCLED, geri dönüşüm sürecimizi temsil ediyor. Geri dönüşüm için özel olarak geliştirilmiş bir dizi makinemiz var. Tüm makineler birbiriyle uyumludur. Bu nedenle, bunun geri dönüşüm için sahip olabileceğiniz en iyi süreç, en iyi makine olduğunu garanti ediyoruz ve bu süreci TRUECYCLED olarak adlandırıyoruz. Müşterilerimiz prosesin yanı sıra ürün için de markayı kullanabilirler. TRUECYCLED’ı web sitelerine koyabilir ve sertifika gibi ambalajlarda da kullanabilirler.”

“Trützschler’in bir markası olan TRUECYCLED, geri dönüşüm sürecimizi temsil ediyor.”

My Mill: Makineler konuşuyor

Bettina Temath, operasyonları yönetmeyi kolaylaştıran dijital çözümlerini anlatarak, makinelerin birbirleriyle iletişim kurmaya başlamasının çok önemli olduğuna dikkat çekti. Fabrika izleme sistemleri My Mill’in bu anlamda harika bir örnek olduğunu söyleyen Temath, detayları şu şekilde paylaştı:

“My Mill, yöneticilerin iplikhanelerini bir bakışta görmelerini sağlar. İplikhaneniz hakkında gerçekten merkezi bir görüşe sahip oluyorsunuz. Eskiden bir şeyler ters gittiğinde iplik kalitesi kötü olurdu. İşletmenizde dolaşmanız gerekiyordu ve sorunun tam olarak ne olduğunu bulmak çok uzun zaman alıyordu. Ancak şimdi tüm makineler sürekli olarak merkezi arayüz olan My Mill’e veri gönderiyor. Her makinenin ne yaptığını görüyor ve kolayca karşılaştırabiliyoruz. Bir şeyler ters gittiğinde, örneğin bir makine limitlerinin dışında üretim yaptığında, derhal bilgilendirileceksiniz. My Mill size sorunu çözmek için ne yapmanız gerektiğini söylüyor, bu ise günlük rutinlerde zaman kazandırıyor.”

Ayrıca dijital çözümlerini içeren bir müşteri portalına sahip olduklarını kaydeden Temath, şunları söyledi: “Müşterilerimiz My Trützschler portalına eriştiklerinde, My Mill veya My Wires’ı kullanabilirler. Ayrıca eğitim veya Trützschler servisinden ve yedek parça mağazasından da faydalanabilirler” dedi. Çözümlerini müşterilerin talep ve ihtiyaçlarına paralel olarak geliştirdiklerini söyleyen Temath, “Bu anlamda yapay zeka gibi trend teknolojileri kullanmaya devam edeceğiz” dedi.

My Mill: Makineler konuşuyor

T-ONE: nonwovenlar için özel dijital çözüm

Trützschler Nonwovens Pazarlama Müdürü Jutta Stehr, stantlarında öne çıkan dijital çözümlerinden birinin T-ONE olduğunu söyledi. Bu çözümün My Wires ya da My Trützschler’den farklı bir yaklaşıma sahip olduğunu çünkü gerçek bir çalışma ortamı olduğunu belirten Stehr sözlerine şöyle devam etti:

“T-ONE üretim sürecine çok benzer. Nonwovenlar için her türlü üretim hattına hitap ediyor. Dolayısıyla, iş süreçlerini dijitalleştirerek verimliliği ve performansı gerçekten artırabilirsiniz. Müşterilerin, yılların deneyimi nedeniyle ne yaptıklarını iyi bilen bazı operatörleri var, ancak operatörler yeniyse, parametreyi ayarlamak için hiçbir fikirleri bulunmuyor. Bu nedenle, müşterilerin sahip olduğu çok sayıda ürünü üretmek için tüm ayarları içeren büyük bir veritabanı oluşturmaya karar verdik. Bu, formül yönetimidir. Her şey bir müşteri için belirli bir ürün için sabitlenmiştir. Böylece, bir müşteri için aynı ürünü tekrar ürettiğinizde formülünüzü çıkardığınızdan, makinedeki tüm değerleri ayarladığınızdan ve her şeyin çalıştığından çok emin olursunuz.”

Trützschler Nonwovens Pazarlama Müdürü Jutta Stehr

“Trützschler Türkiye’deki müşterilerini ve meslektaşlarını her zaman destekliyor”

Trützschler Card Clothing Satış ve Pazarlama Türkiye Sorumlusu Özge Alıcı, Türkiye’de yaşanan ve özellikle tekstil üretim merkezlerini etkileyen depremlere değinerek şirket ile Türkiye pazarı arasındaki güçlü bağlara vurgu yaptı. Bu felakette bir çalışma arkadaşlarını ve ailesini kaybettiklerini söyleyen Alıcı, Trützschler Grubu’nun ilk günden itibaren bölgedeki ekibini ve müşterilerini koruduğunu ve desteklediğini belirtti. Alıcı sözlerine şöyle devam etti: “Depremden bir ay sonra Kahramanmaraş ofisimizi 5. Organize Sanayi Bölgesi’ndeki Gaziantep’e taşıdık. Müşterilerimize hızlı bir şekilde destek verebildik.”

Trützschler, geri dönüşüm için eksiksiz bir çözüm sunmak üzere Balkan ile güçlerini birleştirdi

Röportajımızda Dr. Bettina Temath, Türk şirketi Balkan Tekstil Makineleri ile yaptıkları iş birliğini de duyurdu ve bu iş birliğinin “kesme ve çekme çözümleriyle geri dönüşüm için Trützschler ürün portföyünü tamamladığını ve kendilerini geri dönüşüm için eğirme hazırlığında ilk tam astarlı hale getirdiğini” söyledi. Türkiye pazarının kendileri için büyük önem taşıdığının altını çizen Temath; “Birçok Türk müşterinin en iyi teknolojiyi aradığına inanıyoruz ve Trützschler olarak bu anlamda fayda sağlayabileceğimize inanıyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

Diğer haberlere göz atın

Yazarın diğer haberleri

Diğer etiketlere göz atın:

En çok okunan haberler