11.9 C
İstanbul
Cumartesi, Nisan 20, 2024

Türkiye tekstil ihracatında ABD’de ve Orta Doğu’da yükselişte

Türkiye tekstil ve ham maddeleri sektörü ocak-şubat...

Toptan kadın giyim ihracatı e-ticaretle büyüyor

Toptan kadın giyim sektörünün gelişmesi için kurulan...

Deprem bölgesinde hazır giyim üretimi bir yılda yarıya düştü

Türkiye’nin 11 ilini derinden sarsan 6 Şubat...

Nivogo: Türkiye’de ‘geleceği değiştiren moda’ döngüsel dönüşüm

Nivo (yeni) ve go (harekete geçmek) kelimelerinin...

Bego Jeans; temiz denimin hikayesi

Çevresel etkisi en yüksek tekstil ürünlerinden biri...

Rusya-Ukrayna Savaşı Türk tekstil sektörünü nasıl etkiliyor?

Uzun yıllardır Rusya-Ukrayna arasında yaşanan gerilim, 2014...

Baskıda Yeni Standartları Xaar 5601 Belirliyor

BaskıBaskıda Yeni Standartları Xaar 5601 Belirliyor

- Haber Sponsoru -

Baskıda Yeni Standartları Xaar 5601 Belirliyor - Jason Remnant
Baskıda Yeni Standartları Xaar 5601 Belirliyor – Jason Remnant

Baskı kafaları üreticisi Xaar, katıldığı ITMA 2019 fuarında Salon 3 Stant C205’te ziyaretçilerine dijital inkjet tekstil baskısında Xaar 5601 ve Xaar 1201 baskı kafalarıyla ulaşılan yeni standartları anlattı. Inkjet baskıda 25 yıldan uzun bir geçmişe sahip olan Xaar, fuar boyunca hem mevcut baskı kafalarını ziyaretçilere gösterdi hem de OEM’lerle birlikte yürüttüğü, yenilikçi konsept çalışmalarının ipuçlarını verdi.

Dakikada 100 metreye kadar baskı yapabilen Xaar 5601 baskı kafasında, baskı kalitesini ve üretkenliği en üst seviyelere çıkarmak için 5680 nozül bulunuyor. Benzersiz bir Z profiline sahip olan bu ürün, böylece renkten-renge geçiş ve Xaar’ın AcuDrp Teknolojisi sayesinde üstün renk düzgünlüğü ve tekrarlanabilirliği garantiliyor. Xaar 5601 baskı kafası mekanik ayar gerektirmeden, hızlı ve kolay ‘Tak ve Bas’ kurulumunu mümkün kılan bir dizi hizalama özelliğini bulunduruyor. Xaar ayrıca TF Teknolojisi sayesinde gerçekleşen boya sirkülasyonu ile, baskı kalitesini en üst düzeye çıkarırken, hata nedeniyle oluşabilecek duruş sürelerini en aza indiriyor.

Xaar 1201 baskı kafası ise yüksek baskı kalitesi, kompakt tasarımı ve 1,2 veya 4 rengi jetleme kabiliyeti ile küçük ve orta sınıf scanning tekstil uygulamaları için bir seçenek oluşturuyor. Saatte 700m2 baskı gücü ve 1440 dpi’den daha iyi çözünürlük imkanı sunan Xaar 1201, solvent bazlı veya su bazlı mürekkepleri püskürtebiliyor. Bu baskı kafasıyla fotoğraf kağıdı, vinil, tuval ve tekstil dahil olmak üzere çeşitli baskı malzemeleriyle çalışılabiliyor. Fuarda, Xaar 1201 baskı kafası D.GEN standında Papyrus tekstil baskı makinesinde çalışır halde gösterildi.

Jason Remnant: “ITMA fuarı heyecan vericiydi”

Textilegence’a açıklamalarda bulunan Xaar Ürün Yönetimi Bölüm Yetkilisi Jason Remnant, ilk defa katıldıkları ITMA fuarının heyecan verici olduğunu söyledi. Diğer segmentlere kıyasla insanların tekstil baskı sektöründe Xaar’ı pek bilmediğini belirten Remnant; “Özellikle bugün ve yarın fayda elde edecekleri ve dijitalleşmeyle ilgili endişelerini giderecek bir teknoloji platformu olarak bizleri anlamalarını istiyoruz. Fuar boyunca son kullanıcılarla konuştuk, ayrıca tüm OEM’lerle bir araya gelmek için de eşsiz bir fırsat oldu” dedi.

Tekstil baskıcıları için Xaar 1201 ve Xaar 5601

Fuara 2 spesifik ürünle katıldıklarını söyleyen Jason Remnant, böylece baskı pazarında Xaar 5601 baskı kafası ile yüksek volümlerde tarama (scanning) ve single pass makineler için endüstriyel segmente, Xaar 1201 baskı kafası ile de başlangıç ve orta segmentteki tarama (scanning) makinelere seslendiklerini dile getirdi.

Firma için Xaar 5601’in pazara sunulmasının son önemli gelişme olduğunu belirten Remnant, sözlerini şöyle sürdürdü; “Bu baskı kafası daha yüksek verimlilik odaklı, gerçekten hacim ve kalite bakımından daha büyük ihtiyaçları olan pazarların talebine yanıt verecek şekilde tasarlandı. Büyük hacimli üreticiler arasında dijital teknolojilerin düzgün gitmediğine dair bir his vardı. Onlardan gelen şikayetler ve bildirimler sonucunda 5601 yeni özellikleriyle, dijital baskıya dönük bu olumsuz algıyı kırmak üzere pazara sunuldu. Bu özelliklerden biri, mürekkep devridaimini sağlayan Xaar TF teknolojisidir. Bu çekirdek teknolojimiz sayesinde, herhangi bir mürekkep tıkanması olmadan, mükemmel bir güvenilirliğe ulaşılıyor. Ayrıca baskı kaliteniz hep sabit kalır, baskı ilerledikçe düşüş yaşanmaz. Single-pass (tek geçişli), yüksek verimli baskı işlerinde çalışmayı sağlayan bu teknolojidir.”

Remnant, Xaar 5601’deki bir başka önemli özelliğin de AcuDrp Teknolojisi olduğunu şöyle anlattı; “AcuDrp ile her bir nozüldeki damlacık farklı olarak ayarlanabiliyor. Yani, damla hacminde ve hızında çok büyük bir tek örnekliliğe sahibiz. Bu ise, baskı üreticilerine baskı kalitesinde en baştan en sona tek örneklilik verir.”

Xaar 5601 otomatik hizalama ile endüstriyel baskıcılar avantaj elde ediyor

Xaar 5601’in Xaar TF teknolojisini ve AcuDrp Teknolojisini kombine ederek, baskıcılara en iyi baskı kalitesini ve güvenilirliği sunduğunu söyleyen Remnant, bu baskı kafasının Z formundaki özel yapısının kullanımı kolaylaştırdığına dikkati çekti. Böylece tüm hizalamanın otomatik olarak gerçekleştiğini belirten Remnant; “İçinde 100 adet baskı kafasının olduğu büyük bir tek geçişli makinede, tüm bu baskı kafalarını elle hizalamanın ne kadar süreceğini düşünün. Bu büyüklükteki makineler için günler alabilir. Xaar 5601 sahip olduğu eşsiz donanımı, tasarımı ve bağlı olan yazılımı ile bu prosesi sadece yazılım işlem süresine indirgiyor ve bu da dakikalar içerisinde tamamlanabiliyor. Endüstriyel baskıcılar için bu özellik çok büyük bir avantaj sağlıyor” dedi.

SPGPrints ile geleceğe dönük bir işbirliği yürütülüyor

SPGPrints’in fuarda sergilediği tek geçişli tekstil baskı makinesinde Xaar 5601 baskı kafasını kullandığını açıklayan Jason Remnant; dakikada 100 metre basabilen bu makinede başarılı sonuçlar alındığını aktardı. SPGPrints ile geleceğin baskı teknolojilerine dönük bir işbirliği yürüttüklerini de dile getiren Remnant; firmanın standındaki özel kapalı alanda bu konsept çalışmanın sergilendiğini belirtti. Remnant; “SPGPrints dijital tekstil baskı endüstrisinde önde gelen isimlerden biri. Fuarda bir teknoloji gösterimi için SPGPrints ile ortaklaşa çalıştık. Müşterilerle konuşup beklentilerini öğrenmek için çok faydalı oldu” diye konuştu.

Türkiye 3 hedef pazardan birisi

Türkiye’nin çok önemli bir Pazar olduğunu dile getiren Jason Remnant; bu pazar hakkında daha fazla bilgi edinmeye ve pazarda gelişim göstermeye başladıklarını belirtti. Türkiye’nin bir tekstil merkezi olarak çok sayıda son kullanıcıya sahip olduğunu söyleyen Remnant sözlerini şöyle bitirdi; “Türkiye’de çok fazla tekstil baskısı gerçekleşiyor. Hali hazırda dijital baskının pazar payı oldukça düşük görülüyor. Ancak, maliyetin çok hassas olduğu bu Pazar için Xaar 1201 baskı kafalarımız çok büyük bir potansiyel taşıyor. Bu kafalarımız için 3 hedef pazardan birisi Türkiye’dir. Ayrıca daha fazla kalite isteyen endüstriyel üreticiler için de 5601 baskı kafalarımızın ilgi çekeceğini umuyoruz.”

Diğer haberlere göz atın

Yazarın diğer haberleri

Diğer etiketlere göz atın:

En çok okunan haberler