16.5 C
İstanbul
Salı, Nisan 30, 2024

Geleceği dokumak: Tekstil makineleri otomasyonunun hikayesi 

220 yıllık tekstil makineleri otomasyonu, sektörün görünümünü...

Türkiye tekstil ihracatında ABD’de ve Orta Doğu’da yükselişte

Türkiye tekstil ve ham maddeleri sektörü ocak-şubat...

Toptan kadın giyim ihracatı e-ticaretle büyüyor

Toptan kadın giyim sektörünün gelişmesi için kurulan...

Nivogo: Türkiye’de ‘geleceği değiştiren moda’ döngüsel dönüşüm

Nivo (yeni) ve go (harekete geçmek) kelimelerinin...

Bego Jeans; temiz denimin hikayesi

Çevresel etkisi en yüksek tekstil ürünlerinden biri...

Rusya-Ukrayna Savaşı Türk tekstil sektörünü nasıl etkiliyor?

Uzun yıllardır Rusya-Ukrayna arasında yaşanan gerilim, 2014...

Biancalani AIRO 24 ve BRIO 24’deki Son Geliştirmeleri Sunacak

TerbiyeBiancalani AIRO 24 ve BRIO 24’deki Son Geliştirmeleri Sunacak

- Terbiye Haber Sponsoru -

Biancalani AIRO 24 ve BRIO 24 Aquaria
Biancalani AIRO 24 ve BRIO 24’deki Son Geliştirmeleri Sunacak

Biancalani AIRO 24 ve BRIO 24’deki Son Geliştirmeleri Sunacak. ITMA 2019 fuarında Biancalani standında firmanın çok iyi bilinen kurutucuları AIRO®24 ve BRIO®24’ün yanı sıra, pazara ilk defa tanıtılacak olan AIRBOX ve AQUARIA® yıkama hattı ziyaretçilerle buluşacak.

Dokuma ve örme kumaşların terbiyesi için 1957 yılından bu yana özel çözümler geliştiren İtalya merkezli Biancalani, ITMA 2019 fuarında Salon 1 Stant A208’da tekstil üreticilerine çözümlerini sunacak. Firma standı sürdürülebilir bir tekstil terbiyesini vurgulamak için dört makineye evsahipliği yapacak. İlk iki makine pazarda oldukça biliniyor ve yeni geliştirmelere sahipler; dokuma ve örme kumaşlar için açık en, kesintisiz tamburlu kurutucu (dryer) AIRO®24’ün yeni versiyonu ve her türlü örme kumaşın gerilimsiz kesintisiz kurutulmasını sağlayan BRIO®24’ün yeni versiyonu.

Biancalani standında pazara ilk defa tanıtılacak olan iki makine daha olacak; AIRBOX ve AQUARIA®. Hatların kurutma performansını büyük ölçüde artıracak olan AIRBOX, AIRO®24 veya herhangi bir kurutma makinesi ile birlikte çalışan bir kurutucudur. AQUARIA® ise her türlü kumaş için, tamamen açık ende, oldukça verimli bir sürekli hava akışlı yıkanmasını, hazırlanmasını ve enzimlerin işlenmesi için geliştirildi. ITMA ziyaretçileri bu dört makineyi çalışma koşullarında görebilecek. Bilgi monitörleri ve detayları ile satış ve teknik uzmanlar ziyaretçileri çözümler hakkında bilgilendirecek, gelen soruları yanıtlayacak. Ayrıca her bir makinede işlenen kumaş numuneleri de Biancalani teknolojilerinin uygulama gücünü gösterecek.

Biancalani AIRO 24 ve BRIO 24’deki son geliştirmeleri sunacak. Biancalani değişen pazarda büyümesini geliştiriyor.

Küresel tekstil pazarında sürekli bir hareket olduğunu söyleyen Biancalani Genel Müdürü Rossano Biancalani, hem üretim segmentleri hem de üretimin yapıldığı coğrafi bölgelerde değişimler yaşandığının altını çizildi. Bu değişken pazar yapısına karşın Binacalani’nin büyüme oranını sürekli arttırdığını dile getiren Rossano Biancalani, 2018’de iyi satış grafiklerine ulaştıklarını açıkladı. Bu büyüme rakamlarında Türkiye pazarının önemli bir yeri olduğunu belirten Rossano Biancalani; “Türk tekstil endüstrisi kaliteye olan bağlılığı ile, bizim başarımıza en fazla katkı sağlayan ülkelerden birisi oldu” dedi.

Türkiye’nin yüksek kaliteli tekstil üretimi ve coğrafi yakınlığı gibi birçok nedenle Biancalani’nin önemli bir pazarı olduğunu söyleyen Rossano Biancalani, Türkiye pazarının gelecek yıllarda da büyümeye devam etmesini beklediklerini açıkladı. Rossano Biancalani ITMA 2019’un bu yılın ikinci yarısındaki satışlar için bir sıçrama tahtası olacağını sözlerine ekledi.

Tekstil terbiyesinde talepler değişiyor

Firmanın Fiorenzo Biancalani tarafından 1957 yılında kurulduğundan bu yana ‘daha iyi bir dünya’ temelinde çalışmalarını yürüttüğünü açıklayan Rossano Biancalani, gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakma fikrinin her zaman ilk öncelikleri olduğunu belirtti. “Mütevazi katkımız sosyal ve çevresel hesap verebilirliğe odaklandı” diyen Rossano Biancalani, sözlerini şöyle sürdürdü; “Basit mekanik terbiye kavramı zaten bu yönde yol alıyor. Makinelerimiz, saf havanın doğal etkisiyle kimyasalları yer değiştirerek büyük miktarda tasarruf edilmesini sağlıyor ve kuruldukları çalışma ortamlarının kalitesini iyileştirmeye katkıda bulunuyor.”

Rossano Biancalani tekstil terbiyesinde de taleplerin yeni teknolojiler ve moda trendleri ile değiştiğine dikkati çekti. Teknolojik geliştirmeleri pazarla etkileşim içinde gerçekleştirdiklerini belirten Rossano Biancalani; “Her noktadan mükemmel sonuçlar almanız için, tamamen açık en yapılması gereken yaş terbiye işlemlerine (yıkama, haşıl sökme, enzim işlemeye vb.) dönük talepte sürekli bir artış söz konusu. AQUARIA®’nın tanıtımı AIRO®24 tarafından ‘açılan’ yolu tamamlıyor ve baştan sona tam açık ende tam bir terbiye hattı sunuyor” şeklinde konuştu.

Biancalani’nin geleneksel tekstillerin yanı sıra teknik tekstiller alanında da önemli bir güce sahip olduğunu ifade eden Rossano Biancalani, özellikle koruyucu giysiler alanı olmak üzere birçok teknik tekstil üreticisi müşteriyle çalıştıklarını açıkladı. Rossano Biancalani şunları söyledi; “Geleneksel tekstillerin gelişimi ile karşılaştırıldığında teknik tekstiller oldukça hızlı ve büyük oranlarda gelişme gösteriyor. Teknik tekstillerin kullanım ve uygulama alanları gelişirken, bu ürünlerin üretilebileceği teknolojilere talep de aynı oranda artıyor. Biancalani olarak, teknik tekstillerin işimiz içindeki öneminin giderek daha da artacağını düşünüyoruz. Bu nedenle bu uygulama alanında da teknolojinin ön saflarında yer almak için sürekli yeni çözümler arıyoruz.

Sektörde 62 yılı geride bırakan Biancalani, dünya çapında 50’den fazla partnerle 100’den fazla ülkeye hizmet veriyor. Markanın Türkiye temsilciliğini Teksel Tekstil yürütüyor.

Diğer haberlere göz atın

Yazarın diğer haberleri

Diğer etiketlere göz atın:

En çok okunan haberler