18.2 C
İstanbul
Cuma, Nisan 26, 2024

Türkiye tekstil ihracatında ABD’de ve Orta Doğu’da yükselişte

Türkiye tekstil ve ham maddeleri sektörü ocak-şubat...

Toptan kadın giyim ihracatı e-ticaretle büyüyor

Toptan kadın giyim sektörünün gelişmesi için kurulan...

Deprem bölgesinde hazır giyim üretimi bir yılda yarıya düştü

Türkiye’nin 11 ilini derinden sarsan 6 Şubat...

Nivogo: Türkiye’de ‘geleceği değiştiren moda’ döngüsel dönüşüm

Nivo (yeni) ve go (harekete geçmek) kelimelerinin...

Bego Jeans; temiz denimin hikayesi

Çevresel etkisi en yüksek tekstil ürünlerinden biri...

Rusya-Ukrayna Savaşı Türk tekstil sektörünü nasıl etkiliyor?

Uzun yıllardır Rusya-Ukrayna arasında yaşanan gerilim, 2014...

ISKO Gelecek İçin Denim Tasarımını Anlattı

GüncelISKO Gelecek İçin Denim Tasarımını Anlattı

- Haber Sponsoru -

ISKO Gelecek İçin Denim Tasarımını Anlattı
ISKO Gelecek İçin Denim Tasarımını Anlattı

Önde gelen denim markası ISKO, 24-27 Ekim tarihleri arasında Berlin Kuehlhaus’da düzenlenen Amazon Destination Denim (Amazon Hedef Denim) etkinliğine katılarak, inovasyon ve sürdürülebilirlik konusundaki çalışmalarını ve hedeflerini ortaya koydu. 4 gün boyu süren Amazon etkinliği, denim işini teknoloji, müzik ve kültür yönleriyle adeta bir festival havasına soktu.

Etkinlik kapsamında, 27 Ekim’de ISKO’nun sponsorluğunu üstendiği ve ISKO Pazarlama ve İş Geliştirme Müdürü Keith O’Brain tarafından yönetilen panelde denim tedarik zinciri ele alındı. ‘Gelecek İçin Denim Tasarımı’ başlıklı panelin konuşmacılar arasında; ISKO Global Saha Pazarlama Müdürü Elena Faleschini, King of Indigo’nun kurucusu Tony Tonnaer, G-Star RAW’un Sürdürülebilirlik Direktörü Sofie Schop ve Wrangler’in küresel sürdürülebilir ticaret üst düzey yöneticisi Roian Atwood yer aldı. Dört denim uzmanı sürdürülebilirliğin bir küresel sorun olduğunu ve bu konuda küçük ama etkili kararlar alınabileceğini vurguladı.

Konuşulan çözümlerden birisi, pamuk ve geri dönüştürülmüş polyesterden yeni kumaş üretilmesini sağlayan ISKO’nun son yeniliği R-TWO platformu oldu.  Fütüristik, yenilikçi ve sorumlu bir yaklaşıma sahip olan bu platform sayesinde; hammadde kullanımı azalırken, geri dönüştürülmüş elyaf kullandığı için üretimde kaynak verimliliğini artıyor. R-TWO kumaşları üretmek için CCS sertifikalı üretim artığı pamuklar ve geri dönüştürülmüş polyester harmanlanıyor. Bu yeniden kazanım süreci tümüyle izlenebiliyor, belgelenebiliyor ve denetlenebiliyor. Bu doğrulama süreci, şirket tarafından iplik tedarikçisi Sanko ile ortaklaşa yürütülüyor.

ISKO sorumlu üretim çerçevesinde çalışmalarını sürdürüyor

Hem AB Ecolabel hem de Nordic Swan Ecolabel sahibi ilk denim işletmesi olan ISKO, sorumlu üretim çerçevesinde çalışmalarını sürdürüyor. Kurulu 2 bin ileri teknoloji otomatik dokuma tezgahı ile yılda 300 milyon metre kumaş üreten firmanın dünya çapında 35 ülkede ofisi bulunuyor. 25 binden fazla sorumlu üretim tekstil konseptine sahip olan ISKO, SANKO Grup’un tekstil bölümü firması olan SANKO Tekstil’in bir parçasıdır. ISKO ayrıca sürdürülebilirlik yöntemlerini daha da geliştirmek ve paydaşlarıyla açık bir diyalog oluşturmak için; Mart 2019 tarihinde kar amacı gütmeyen Textile Exchange’in bir parçası oldu.

Diğer haberlere göz atın

Yazarın diğer haberleri

Diğer etiketlere göz atın:

En çok okunan haberler