12.5 C
İstanbul
Cuma, Mart 29, 2024

Deprem bölgesinde hazır giyim üretimi bir yılda yarıya düştü

Türkiye’nin 11 ilini derinden sarsan 6 Şubat...

Durak Tekstil ilham verici yenilikleri Texprocess 2024’e taşıyor

Endüstriyel dikiş ve nakış iplikleri üreticisi Durak...

Hazır giyim ihracatçıları: “2024 de kolay bir yıl olmayacak”

Hazır giyim ihracatçıları, 2023 yılını Türkiye genelinde...

Nivogo: Türkiye’de ‘geleceği değiştiren moda’ döngüsel dönüşüm

Nivo (yeni) ve go (harekete geçmek) kelimelerinin...

Bego Jeans; temiz denimin hikayesi

Çevresel etkisi en yüksek tekstil ürünlerinden biri...

Rusya-Ukrayna Savaşı Türk tekstil sektörünü nasıl etkiliyor?

Uzun yıllardır Rusya-Ukrayna arasında yaşanan gerilim, 2014...

ITMA 2023 endüstride ‘yenilikçi’ dönüşümü vurgulayacak

FuarlarITMA 2023 endüstride ‘yenilikçi’ dönüşümü vurgulayacak

- Haber Sponsoru -

Dünyanın en büyük tekstil ve konfeksiyon teknolojisi fuarı ITMA, Milano’daki 19. edisyonunda yenilikçi üretim teknolojisi ve malzemeleri sunmaya ve endüstriyle paylaşmaya devam edecek. 8-14 Haziran 2023 tarihleri arasında Fiera Milano Rho’da gerçekleşecek olan ITMA 2023 ‘Tekstil Dünyasını Dönüştürmek’ temasına sahip olacak. Bu konsept dört alt temayla destekleniyor; gelişmiş malzemeler, otomasyon ve dijital gelecek, yenilikçi teknolojiler ve sürdürülebilirlik ve döngüsellik.

ITMA fuarının sahibi CEMATEX’in (Avrupa Tekstil Makineleri Üreticileri Komitesi) Başkanı Ernesto Maurer şu açıklamayı yaptı; “ITMA 2023, tekstil ve konfeksiyon üreticilerine ilham vermek ve işlerini büyütmelerine, ölçeklendirmelerine ve dönüşüm yolculuklarını sürdürmelerine yardımcı olmak için katalizör görevi gören yenilikleri ve yeni yaklaşımları vurgulayacak.”

Maurer; “Ticari ve teknolojik gelişmelerle dolu 4. Sanayi Devrimi’nin ortasındayız, bu nedenle tekstil ve hazır giyim sektörünün devam eden başarısı için dönüşüm daha da kritik. Hız ve çeviklik, bugün karşı karşıya olduğumuz ekolojik ve tıbbi zorlukların etkin bir şekilde üstesinden gelmesinin de temelidir” dedi.

ITMA rakipsiz bir platform

ITMA’yı organize eden ITMA Services Başkanı Charles Beauduin ise şunları dile getirdi; “Dünyanın önde gelen fuarı ITMA, endüstri yeniliklerini sunmak ve paylaşmak ve diğer paydaşlarla iş birliği yapmak için sektöre rakipsiz bir platform sunuyor. Covid-19 pandemisi iş ortamını olumsuz etkilediğinden, tüm katılımcıların ve personelin sağlık ve güvenliğinin önemini göz önünde bulundurarak durumu yakından takip edeceğiz. Aynı zamanda, katılımcılarımızın potansiyel müşterilerle daha iyi bağlantı kurmasına ve onlarla iş yapmasına yardımcı olmak için ek fırsatlar yaratmak için çeşitli girişimler başlatacağız. ITMA 2023 için yeni girişimleri ve geliştirmeleri çok yakında duyuracağız.”

2015 yılında Milano’da başarılı bir ITMA fuarının düzenlendiğini hatırlatan Beauduin, fuarın Milano’ya dönüşünün güçlü bir karşılık bulmasının beklendiğini belirtti. Beauduin fuarla ilgili son güncellemeler için herkesi yeni ITMA 2023 web sitesini ziyarete davet etti.

2019 yılında İspanya Barselona’da düzenlenen son ITMA fuarı, hammaddeler ve kumaşlar da dahil olmak üzere, tüm tekstil ve hazır giyim değer zincirine ev sahipliği yapmıştı. Fuar 45 ülkeden rekor 1.717 katılımcı sayısına ulaştı ve 136 ülkeden yaklaşık 105 bin ziyaretçiyi kendisine çekmişti.

Pandemi sonrası dünyada yeni bir başlangıç

ITMA Blog sayfasında bir yazısı yayınlanan CEMATEX Başkanı Ernesto Maurer, ekonomik ve sosyal zorluklarla geçen bir yılın ardından gelecek döneme dair görüşlerini ve umutlarını paylaştı. 2020’yi küresel koronavirüs nedeniyle bir ‘yıkım yılı’ olarak tanımlayan Maurer, 2021’den büyük beklentilere sahip olduklarını ve umutlu olduklarının altını çizdi.

2019 yazında gerçekleşen ITMA Barselona fuarının başarısını hatırlatan Maurer sözlerini şöyle sürdürdü; “ITMA’nın başarısı, dünyanın en eski endüstrilerinden biri olan tekstil endüstrisinin başarısı ile paraleldir. Tüm endüstriyi tehdit eden birçok zorluğa rağmen, tekstil endüstrisi her krizden dikkate değer şekilde daha güçlü çıktı. Günümüzde gelişmiş malzemeler günlük kullanım kıyafet ve giysilerden uzaydaki çok düşmanca vakum koşullarında astronotları hayatta tutan uzay giysilere kadar kullanılmıyor. Meltblown kumaş bu kriz sırasında yüz maskeleri ve diğer koruyucu ekipman için tercih edilen malzeme haline geldi.”

Sektörün dayanıklılığının sürekli araştırma ve geliştirme ihtiyaçlarına bağlı olduğunu kaydeden Maurer, pandemi de tekstil ve hazırgiyim endüstrisinde sürdürülebilirliğin ön plana çıktığını, bu yöndeki eğilimin ve çalışmaların hızlandığını ifade etti.  Maurer, bunun yanı sıra, salgın sırasında Endüstri 4.0’ın daha da kritik hale geldiğini, dijital çözümlerin iş yapmak için gerekliliğinin görüldüğünü vurguladı. Maurer bu konuda şunları açıkladı; “Dünya dijitalleşmede doğru dönerken, ITMA da yeni bir çığır açıyor. Satıcıları ve alıcıları 7/24 birbirine bağlamak için çevrimiçi bir kaynak platformu sağlayacak. Dört yılda bir düzenlenen fuarı tamamlayan dijital platform, üreticilerin fırsatları en üst düzeye çıkarmasını ve tüm yıl boyunca daha verimli işlem yapmasını sağlayacak.”

ITMA 2023 endüstride ‘yenilikçi’ dönüşümü vurgulayacak
ITMA 2023 endüstride ‘yenilikçi’ dönüşümü vurgulayacak

ITMA 2023 ’ün dört temel teması yeniliği ve dijitalleşmeyi vurguluyor

ITMA 2023’ün ana teması Tekstil Dünyasını Dönüştürmek’in dört alt başlığı bulunuyor. Gelişmiş Malzemeler temasında yenilikçi ve sürdürülebilir uygulamalar için gelişmiş malzemeler ve işlevler ele alınacak. Otomasyon ve Dijital Gelecek temasında ise robotik ve yapay zeka (AI) alanındaki çığır açan gelişmeler ve tekstil üretimindeki otomasyon ve dijitalleşme çözümleri öne çıkacak. Yenilikçi Teknolojiler temasının altında elyaf ve iplik işleme süreçlerindeki yenilikler vurgulanıyor. Sürdürülebilirlik ve Döngüsellik teması ile de, daha yeşil bir dünya için yenilikçi malzemelerin kullanımı ve gelişmiş süreçlerin entegrasyonu anlatılacak.

Diğer haberlere göz atın

Yazarın diğer haberleri

Diğer etiketlere göz atın:

En çok okunan haberler