11.9 C
İstanbul
Cumartesi, Nisan 20, 2024

Türkiye tekstil ihracatında ABD’de ve Orta Doğu’da yükselişte

Türkiye tekstil ve ham maddeleri sektörü ocak-şubat...

Toptan kadın giyim ihracatı e-ticaretle büyüyor

Toptan kadın giyim sektörünün gelişmesi için kurulan...

Deprem bölgesinde hazır giyim üretimi bir yılda yarıya düştü

Türkiye’nin 11 ilini derinden sarsan 6 Şubat...

Nivogo: Türkiye’de ‘geleceği değiştiren moda’ döngüsel dönüşüm

Nivo (yeni) ve go (harekete geçmek) kelimelerinin...

Bego Jeans; temiz denimin hikayesi

Çevresel etkisi en yüksek tekstil ürünlerinden biri...

Rusya-Ukrayna Savaşı Türk tekstil sektörünü nasıl etkiliyor?

Uzun yıllardır Rusya-Ukrayna arasında yaşanan gerilim, 2014...

Monforts’dan Sanfor Yatırımı Yapan Kipaş’a Plaket

GüncelMonforts’dan Sanfor Yatırımı Yapan Kipaş’a Plaket

- Haber Sponsoru -

Monforts’dan Sanfor Yatırımı Yapan Kipaş’a Plaket
Monforts’dan Sanfor Yatırımı Yapan Kipaş’a Plaket

Monforts’dan Sanfor Yatırımı Yapan Kipaş’a Plaket – Monforts en son teknoloji ile donatılan yenilikçi sanfor makinesini satın alan Kipaş Mensucat’a ITM fuarı sırasında bir plaket verdi.

Türkiye’nin en önemli tekstil üreticilerinden Kipaş Mensucat yaptığı son sanfor (shrinking) yatırımı nedeniyle Monforts tarafından bir plaketle ödüllendirildi. Kurulumu geçtiğimiz aylarda Kipaş’ın denim tesisinde tamamlanan ve çalışmaya başlayan Monfortex sanfor makinası, yeni özellikleriyle üretkenliği ve kaliteyi arttırıyor. ITM 2018 fuarında Monforts’un Türkiye mümessili NeoTek Tekstil’in standında gerçekleşen törene Kipaş Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Öksüz, Kipaş Mensucat’tan Mehmet Yarbasan, Monforts Türkiye Bölgesi Satış Müdürü Thomas Päffgen, Neotek Tekstil Genel Müdürü Ahmet Kılıç ve şirketlerin diğer üst düzey yetkilileri katıldı.

Plaket takdiminde bir konuşma yapan Ahmet Öksüz, yeni sanfor makinesinin Kipaş’ın denim tesisini büyütmek için alındığını söyledi. Bu sanfor makinesinin son nesil olduğunu ve çeşitli özel seçeneklerle donatıldığını dile getiren Öksüz, hedeflerini üretkenliği ve kaliteyi arttırırken, başta enerji olmak üzere maliyetleri düşürmek olarak tanımladı. Öksüz şunları söyledi; “Satın alma öncesinde ihtiyacımızı belirleyecek çok ciddi bir teknik araştırmalar yaptılar. Sonuçta Monforts teknolojisinin taleplerimizi yanıtladığını gördük. Yeni nesil bir makine alındı ve kurulumdan hemen sonra çalışmaya başladı. Bir buçuk aydır tesisimizde çalışan sanfor makinesi beklentilerimizi fazlasıyla karşıladı. Monfortex serisi içindeki yeni sanfor makinesi kumaşa çekmezlik özellikleri vermenin yanı sıra, klasik sanfor makinelerinde olmayan çeşitli özelliklerle donatıldı. Üretim süreci baştan sona takip edilebiliyor.”

Yeni sanfor sürdürülebilir üretime katkı sunuyor

Kipaş olarak üretimde enerji maliyetinin düşürülmesi ve sürdürülebilir bir üretim biçiminin elde edilmesinin temel öncelik olduğunu kaydeden Ahmet Öksüz, Monforts’tan tedarik edilen yeni sanforun enerji maliyetlerindeki tasarrufta beklentileri aştığını açıkladı. Öksüz; “Ayrıca sürdürülebilirlik anlamında bize önemli katkı sunuyor. Günümüzde üretim sürecinde daha az su kullanarak, çevreyi daha az kirleterek, maliyetleri daha da düşürerek nasıl üretim yapacağımıza kafa yoruyoruz. Bu ise sürdürülebilir bir üretim anlamına geliyor.

Yeni sanforun kumaş kalitesine olumlu katkısı olduğunu ifade eden Öksüz, Kipaş’ın müşteri memnuniyeti için kumaş kalitesini her zaman yükseltecek çalışmalar yürüttüğünü söyledi. Kalite standartlarına bağlılıklarının altını çizen Öksüz, denim kumaş üretimlerinin %90-95’inin elastik kumaşlardan oluştuğunu hatırlattı; “Geçmişte kadınların tercih ettiği kumaşlarda likra ve elastan kullanılıyordu. Ancak günümüzde erkek giyim kumaşlarında da bu özellikler kullanılıyor. Dolayısıyla bu yatırımla birlikte üretimimizde ve kalitemizde eşzamanlı bir artış olacaktır” dedi.

Yeni ram yatırımı için de Monforts tercih edildi

Kipaş Mensucat’in sürekli yatırım yaptığını belirten Ahmet Öksüz, bu yatırımların hem kapasite attırmak hem de teknolojiyi yenilemek için gerçekleştirildiğini açıkladı. Endüstri 4.0 konseptine uygun çalışmalar yürüttüklerini söyleyen Öksüz, müşterilerin üretimin her aşamasını böylece takip edebildiğini dile getirdi.  Kipaş’ın sanfor yatırımı sonrasında Monforts’tan bir ram makinesi daha aldığını duyuran Öksüz, bu ramın ise Mayıs ayı sonu itibariyle kurularak faaliyete alınacağını aktardı. Öksüz, sanfor yatırımının genel anlamda 3-5 yıl gibi bir sürede geri dönüşünü sağlamasını beklediklerini sözlerine ekledi.

Ahmet Kılıç: Kipaş ile sanfor yatırımı sürecini çok hızlı yürüttük

Neotek Tekstil Genel Müdür Ahmet Kılıç ise plaket törenindeki konuşmasında Kipaş ile uyumlu bir çalışma yürüttüklerini vurguladı.  Öncelikle Kipaş Mensucat’ın ihtiyacını ve talebini net olarak belirlediklerini söyleyen Kılıç, Monforts’un son teknolojik geliştirmeleri hakkında Kipaş yetkililerini bilgilendirdiklerini belirtti. Kılıç; “Teklif ettiğimiz sanforun şimdiye kadar onların kullanmadığı birçok yeniliği ve bunun sağladığı faydaları vardı. Bunlara çok olumlu baktılar. 2-3 ay gibi kısa bir sürede yatırım süreci tamamlandı” dedi.

Kipaş tesislerinde kendilerine ait bir makinenin bulunmasının kendileri için önemli olduğunun altını çizen Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü; “Türkiye’nin en önde gelen tekstil işletmelerinden Kipaş, bütün dünyaya satış amacıyla üretim gerçekleştiriyor. Dolayısıyla bir dünya markasından bahsediyoruz. Kipaş’ın özellikle denim konusunda tesisleri son teknolojiye sahip bulunuyor. Böyle bir fabrikada makinemizin olması, hem Monforts’a hem de Türkiye mümessili olarak bizlere son derece büyük katkı sağlayacaktır. Kipaş tesislerindeki benzer terbiye makinelerin hepsini tesisten çıkararak, yerlerine Monforts teknolojilerini koymak en büyük arzumuzdur.”

Diğer haberlere göz atın

Yazarın diğer haberleri

Diğer etiketlere göz atın:

En çok okunan haberler