17 C
İstanbul
Cuma, Nisan 26, 2024

Türkiye tekstil ihracatında ABD’de ve Orta Doğu’da yükselişte

Türkiye tekstil ve ham maddeleri sektörü ocak-şubat...

Toptan kadın giyim ihracatı e-ticaretle büyüyor

Toptan kadın giyim sektörünün gelişmesi için kurulan...

Deprem bölgesinde hazır giyim üretimi bir yılda yarıya düştü

Türkiye’nin 11 ilini derinden sarsan 6 Şubat...

Nivogo: Türkiye’de ‘geleceği değiştiren moda’ döngüsel dönüşüm

Nivo (yeni) ve go (harekete geçmek) kelimelerinin...

Bego Jeans; temiz denimin hikayesi

Çevresel etkisi en yüksek tekstil ürünlerinden biri...

Rusya-Ukrayna Savaşı Türk tekstil sektörünü nasıl etkiliyor?

Uzun yıllardır Rusya-Ukrayna arasında yaşanan gerilim, 2014...

Trützschler elyaftan nonwoven’a kapsamlı çözümleriyle ITM 2022’de

ITMTrützschler elyaftan nonwoven’a kapsamlı çözümleriyle ITM 2022’de

- Haber Sponsoru -

Alman tekstil makine üreticisi Trützschler Group SE, 14-18 Haziran tarihleri arasında Türkiye pazarıyla bir araya gelmeye hazırlanıyor. Trützschler’in Salon 3’teki 308 numaralı standında ziyaretçiler eğirme, tarak garnitürleri, nonwoven ve sentetik elyaf çözümlerini yakından görüp, en yeni gelişmeler hakkında bilgi alabilecek. Firmanın standında ayrıca, tarak şeritleri ve geri dönüştürülmüş malzemelerden yapılmış kumaşlar gibi farklı sürdürülebilir ürünler de yer alacak.

Trützschler Group SE CSO’su Alexander Stampfer Textilegence’a verdiği röportajda, Türkiye’nin dünyadaki en büyük pazarlarından biri olduğunu ve iş birimlerinin onlarca yıldır buradaki iplik, halı ve nonwoven endüstrisi ile sıkı iş ilişkilere sahip olduğunun altını çizdi. Bu nedenle ITM 2022 fuarının kendileri için büyük önem taşıdığını belirten Stampfer, sonunda haziran ayında İstanbul’da yeni ve mevcut müşteriler ve partnerlerle yüz yüze görüşecek olmaktan dolayı çok memnun olduklarını dile getirdi.

Trützschler Group SE CSO’su Alexander Stampfer

Trützschler en yeni tarak ve penye çözümleriyle gücünü gösterecek

Fuarda ziyaretçileri eğirme, tarak garnitürleri, nonwoven ve sentetik elyaf çözümlerinin beklediğini aktaran Alexander Stampfer, Trützschler standında rakipsiz şerit kalitesi ve azaltılmış penye telefi için mükemmel elyaf kontrolü ile en yüksek verimliliği temsil eden son teknoloji ürünü yeni penye makineleri TCO 21’i sergileyeceklerini ifade etti. Ayrıca ziyaretçilerine, başarıyla pazara sürülen ön temizleyici CL-X ve akıllı tarak TC 19i hakkında faydalı bilgiler de sağlayacaklarını belirten Stampfer sözlerini şöyle sürdürdü; “Trützschler Card Clothing, örneğin geri dönüşüm uygulamaları için bir dizi benzersiz tel sağlayacak; Trützschler Nonwovens, örneğin doğal veya selüloz liflerinden yapılan sürdürülebilir nonwovenlar hakkında en son bilgileri paylaşacak; Trützschler Man-Made Fibers ise Mono ve Tricolor halı ipliği için OPTIMA platformuna ilişkin bilgiler sunacak.”

Son yıllarda akıllı ve sürdürülebilir bir eğirme hazırlık prosesi vizyonunu gerçekleştirdiklerine değinen Stampfer, bu makinelerin tümünün otomasyon ve Endüstri 4.0 kavramlarına katkıda bulunduğunu ve daha sürdürülebilir bir tedarik zincirini kolaylaştırdığını belirtti. Sürdürülebilir nonwoven kumaşların, Trützschler’de net bir odak noktası olduğunu söyleyen Stampfer, pamuk işlemeye yönelik özel silindir taraklarının, penye telefi ve eğirme endüstrisinden gelen diğer pamuk telefleri için geri dönüşüm çözümü sunduğunu dile getirdi.

Türkiye’de en yeni eğirme hazırlık makineleri çözümlerine yönelik olağanüstü bir talep gördüklerini anlatan Stampfer; “Ham madde kullanımı ve enerji maliyeti en önemli karar kriterlerinden biri olmaya devam ediyor. Tüm iş alanlarımızda geri dönüşüm ve sürdürülebilir ürünlere yönelik net eğilimler görüyoruz. Yerel servis ekibimiz, kurulumlarının tüm yaşam döngüsü boyunca eğirme, nonwoven ve MMF müşterilerimizin hızlı ve yetkin desteğine kendini adamıştır. Ayrıca yerel temsilcilerimizle yakın iş birliği, verimli ve güvenilir bir şekilde hareket etmemize imkan sağlıyor” dedi.

Diğer haberlere göz atın

Yazarın diğer haberleri

Diğer etiketlere göz atın:

En çok okunan haberler