12.1 C
İstanbul
Cumartesi, Nisan 27, 2024

Türkiye tekstil ihracatında ABD’de ve Orta Doğu’da yükselişte

Türkiye tekstil ve ham maddeleri sektörü ocak-şubat...

Toptan kadın giyim ihracatı e-ticaretle büyüyor

Toptan kadın giyim sektörünün gelişmesi için kurulan...

Deprem bölgesinde hazır giyim üretimi bir yılda yarıya düştü

Türkiye’nin 11 ilini derinden sarsan 6 Şubat...

Nivogo: Türkiye’de ‘geleceği değiştiren moda’ döngüsel dönüşüm

Nivo (yeni) ve go (harekete geçmek) kelimelerinin...

Bego Jeans; temiz denimin hikayesi

Çevresel etkisi en yüksek tekstil ürünlerinden biri...

Rusya-Ukrayna Savaşı Türk tekstil sektörünü nasıl etkiliyor?

Uzun yıllardır Rusya-Ukrayna arasında yaşanan gerilim, 2014...

MAKFED ve İSO, Tekstil Makinecileri İle Bir Araya Geldi

GüncelMAKFED ve İSO, Tekstil Makinecileri İle Bir Araya Geldi

- Haber Sponsoru -

MAKFED ve İSO, Tekstil Makinecileri İle Bir Araya Geldi
MAKFED ve İSO, Tekstil Makinecileri İle Bir Araya Geldi

MAKFED ve İSO, tekstil makinecileri ile bir araya geldi; 2018 yılında 750 milyon dolarlık tekstil makineleri ihracatına karşılık 1,9 milyar dolarlık makine ithalatı yapan Türk tekstil endüstrisi yerel kaynaklardan faydalanmak için girişimlerini arttırıyor.

Makine İmalat Sanayi Dernekleri Federasyonu (MAKFED) öncülüğünde, İstanbul Sanayi Odası (İSO) ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya tekstil ve tekstil makineleri sektörünün temsilcileri katıldı. MAKFED Başkanı ve İSO Başkan Yardımcısı olan Adnan Dalgakıran yönetimindeki toplantıda Tekstil Makine ve Aksesuar Sanayicileri Derneği (TEMSAD) yönetimi ve üyelerinden oluşan makine üreticileri ile Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD), Türkiye Tekstil Sanayi İşverenleri Sendikası (TTSİS), İTHİB, İHKİB,  Türkiye Tekstil Terbiye Sanayicileri Derneği (TTTSD) , Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Tekstil Komitesi gibi tekstil sanayi sektör kuruluşları yöneticileri ve öncü tekstil firmalarının yetkilileri yer aldı. Toplantı sektörel işbirliğini geliştirmek ve yerlileşme çalışmalarını hızlandırmak amacıyla gerçekleştirildi

Adnan Dalgakıran, tekstil makine üreticilerinin 2018 yılında 750 milyon dolar ihracat gerçekleştirirken, Türk tekstil endüstrisinin 1,9 milyar dolarlık makine ithalatı yaptığını söyledi. Dalgakıran, tekstilciler ve makine üreticileri birlikte hareket ederek, ilk aşamada 500 milyon dolarlık tekstil makine ithalatının yurtiçi imkanlar ile tedarik edilmesi hedefinin ortaya konduğunu kaydetti. Bu doğrultuda, kamu Ar-Ge ve yerlileştirme destek programlarından etkin şekilde yararlanmak üzere sektörler arası projeler geliştirilmesinin önemine değinildi.

Toplantıda, yurtdışı rakiplerine göre kalite, teknoloji ve fiyat olarak rekabet gücüne sahip Türk tekstil makinelerinin; yurtiçinde istenilen ölçüde tercih edilmesiyle dış ticaret açığına olumlu katkı sağlanacağı belirtildi. Bununla birlikte tekstil sektörü ile tekstil makine sektörünün de aynı ölçüde büyümesi; ve gelişmesi her iki sektörü de olumlu yönde etkileyeceği ifade edilerek; İstanbul Bursa, Gaziantep, Denizli, Kahramanmaraş gibi tekstil üretiminde öncü illerde TEMSAD öncülüğünde B2B görüşmeleri organize edilmesine karar verildi.

MAKFED ve TEMSAD

MAKFED, Türk makine imalat sektörünün, diğer yan sektörler ile beraber ilerlemesine katkıda bulunmayı; küresel rekabet gücünü arttırmayı, sektörler arasında işbirliğini arttırmak amacıyla kuruldu. Bünyesinde birçok sektörden 20 üye makine derneğini barındıran federasyon, ayrıca mesleki yeterlilik ve bilinç düzeylerini geliştirmeye de odaklanıyor.

TEMSAD 2017 yılında Moda ve Hazırgiyim Federasyonu’yla (MHGF); 2018 sonunda ise Türkiye Tekstil Terbiye Sanayicileri Derneği (TTTSD) ile; yerli makine kullanımını arttırmaya dönük birer protokol imzalamıştı.

Diğer haberlere göz atın

Yazarın diğer haberleri

Diğer etiketlere göz atın:

En çok okunan haberler