22.5 C
İstanbul
Cuma, Temmuz 26, 2024

HanesBrands, ünlü spor giyim markası Champion’ı Authentic’e satıyor

İkonik giyim markalarının küresel liderlerinden biri olan...

Türkiye tekstil ihracatında Asya, Amerika ve Orta Doğu yükselişte

Türkiye tekstil ihracatına ilişkin nisan ayı verileri...

Textilegence Mayıs Haziran 2024 sayısı yayınlandı

Textilegence Mayıs Haziran 2024 sayısı, haziran ayında...

1 Hour Shirt; hızlı modadan adil modaya

Fashion Revolution Germany ve döngüsel moda markası...

Nivogo: Türkiye’de ‘geleceği değiştiren moda’ döngüsel dönüşüm

Nivo (yeni) ve go (harekete geçmek) kelimelerinin...

Bego Jeans; temiz denimin hikayesi

Çevresel etkisi en yüksek tekstil ürünlerinden biri...

Eğirmeciler Saurer OpenHouse 2024’te en iyileri keşfetti

EğirmeEğirmeciler Saurer OpenHouse 2024’te en iyileri keşfetti

- Eğirme Haber Sponsoru -

Saurer, 12-13 Ocak tarihlerinde Almanya’nın Übach-Palenberg kentinde müşterilerinin şirketin dünya prömiyerlerini ilk kez görmelerini sağlayan OpenHouse 2024 adlı özel bir etkinlik için kapılarını açtı. Dünya çapındaki ortakların büyük katılımıyla düzenlenen etkinlikte, geri dönüştürülebilir iplik eğirme teknolojisi için Sürdürülebilirlik Merkezinin açılışı kutlandı. Etkinlikte ayrıca, tekstil endüstrisi ve Saurer uzmanları ile ilham verici açılış konuşmalarıyla panel oturumları gerçekleştirildi. Türkiye’den tek medya kuruluşu Textilegence olarak yerinde takip ettiğimiz etkinlikte, dünya genelinden ve Türk tekstil sektöründen seçkin konuklar yer aldı.

Saurer OpenHouse 2024 en son mega trendleri gösterdi Görsel Kaynak: Textilegence

Saurer OpenHouse 2024 en son mega trendleri gösterdi

Saurer Group OpenHouse for Spinning and Twisting, en son mega trendlere, araştırmalara ve son teknoloji tekstil makinelerine sahne oldu. Saurer’in Rotor, Hava, Ring, Kompakt ve Kamgarn Eğirme dahil olmak üzere 5 eğirme uygulamasının tamamı sergilendi. Recycling Xtreme ile Aco 11, Doffer ile BD 8 ve ITMA Asia’da tanıtılan tamamen yeni Zinser 51 de sergilenen ürünler arasındaydı. Konuklar dünya prömiyeri yapılan Aco 11’deki yeni bir gelişmeyi de ilk kez showroom’daki bir Aco İstasyonunda görme fırsatı buldu.  

Etkinlik, ev sahibi ve Saurer’in Übach-Palenberg (Almanya) tesisinin Genel Müdürü Dr. Marcus Rennekamp’ın karşılama konuşmasıyla başladı. Grup CEO’su Dr. Uwe Rondé, Saurer’in en son yeniliklerine ve şirketin enerji tasarrufu, dijitalleşme, otomasyon ve geri dönüşüm konularında müşterilerini desteklemek için izlediği yola ilişkin genel bir çerçeve sundu.

TU Dresden Teknoloji Üniversitesi, Institut für Textilmaschinen und Textile Hochleistungswerkstofftechnik’ten (ITM) Dr. Chokri Cherif, karbon elyaflardan elyaf bazlı implantlara ve mimaride elyaf bazlı yapılara kadar tekstil endüstrisindeki sürdürülebilir fırsatlar hakkındaki görüşleriyle izleyicileri etkileyen açılış konuşmasını yaptı. Öğleden sonra ise fabrika turlarına, ortak ve Saurer uzmanlarının sunumlarına ve yeni Saurer Sürdürülebilirlik merkezini keşfetmeye ayrıldı.

İkinci gün, sunumlarda da önemli konular tartışıldı. RTWH Aachen’den Prof. Thomas Gries, 2050 yılında iplik üretiminde gelecekteki gelişmeler ve eğilimler konusunu ele alırken, ITMF’den (Uluslararası Tekstil Üreticileri Federasyonu) Christian Philipp Schindler, Tekstil Endüstrisinin Görünümü- ITMF anketi hakkında konuştu. Tailorlux GmbH – Integrity Solutions’dan Tobias Herzog, kumaş ve ipliklerdeki geri dönüştürülmüş elyaflar için miktar belirleme yöntemlerini sunarken, ITA Academy GmbH’den Gesine Köppe tarafından yapılan sunumda yeniden kullanım ve geri dönüşüm için tekstil ayıklamanın otomasyonu ile dijitalleştirilmesi sürdürülebilirlik için ilham verdi.

Geri dönüştürülebilir eğirme teknolojisi için Sürdürülebilirlik Merkezi

Saurer’in Sürdürülebilirlik Merkezi’nin açılışı da büyük ilgiyle karşılandı. Konuklar, iplik eğirme süreçlerini daha sürdürülebilir hale getirmelerini sağlayacak dört ana bölümden oluşan merkezi ziyaret etti. Saurer’in en son yeniliklerinin sergilendiği Flagship Showroom’da, 5 eğirme prosesinin tamamı ve Saurer makinelerinde üretilen nihai tekstiller yer aldı. Eğirme Geliştirme Merkezi’nde; müşterilerin ve şirketin geri dönüşüm, yeni elyaf, elyaf karışımları ve yerleşik elyaf üzerinde yaptığı denemeleri sunuldu. Merkezde, bir Tekstil Teknolojisi Danışmanlığı ve Tekstil Laboratuvarı ile Saurer makineleri için otomasyon, enerji verimliliği, ergonomi ve yeni eğirme süreçleri konusunda bir Araştırma Merkezi de bulunuyor.

Biska Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Burhan Kaplan Görsel Kaynak: Textilegence

Türk iplik firmaları Saurer ile üretimini güçlendiriyor

Saurer OpenHouse 2024 etkinliğinde Türk tekstil endüstrisinden hem uzun yıllara dayanan iş birliği içinde olduğu hem de yakın zamanda ilişki kurduğu tekstilcileri ağırladı. Firma yetkilileriyle etkinlik alanında gerçekleştirdiğimiz röportajlarda Saurer teknolojisinin rakipsiz olduğu vurgulanırken, satış öncesi ve sonrası hizmet kalitesinin de marka tercihlerinde önemli olduğu belirtildi.

1998 yılından beri Saurer ile kesintisiz bir iş birliği içerisinde olduklarını aktaran Biska Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Burhan Kaplan, aynı zamanda firmanın teknolojik geliştirmelerinde birlikte çalışmalar da gerçekleştirdiklerini dile getirdi. 1998 yılında aldıkları makinelerin dahi hala daha çalışır durumda olduğunun altını çizen Kaplan, Saurer makinelerinin oldukça sağlam ve dayanıklı olduğunu belirtti. Teknik servis konusunda da herhangi bir sorunla karşılaşmadıklarını ifade eden Kaplan, şu andan 79 adet Saurer makinelerinin bulunduğunu ve yeni dönem yatırımlarına da Saurer ile devam etmeyi düşündüklerini söyledi.

Türk iplik firmaları Saurer ile üretimini güçlendiriyor Görsel Kaynak: Textilegence

Saurer ile olan partnerliklerinin 15-20 yıldır sürdüğünü dile getiren Sesli Tekstil Pazarlama Müdürü Zeki Çelik, satış sonrası teknik destek ve Ar-Ge çalışmalarına verdikleri önemin Saurer’i tercih etmelerinde büyük bir rol oynadığını söyledi. Toplamda 10’un üzerinde Saurer markalı tarak, open-end ve büküm makineleriyle üretim gerçekleştirdiklerini aktaran Çelik, önümüzdeki dönemde yeni yatırım planları bulunduğunu da sözlerine ekledi.

Saurer ile 2020 yılında tanıştıklarını anlatan Verdefil İplik’ten Mehmet Serbülent Karabulut, firmanın hem satış öncesi hem de satış sonrası hizmetlerinden oldukça memnun kaldıklarını dile getirdi. Kendilerinin rejenere iplik üretimi yaptıklarını belirten Karabulut, bu alanda Saurer teknolojilerinin ve makinelerinin rakipsiz olduğunu, ayrıca Autocoro makinelerinin de bir devrim niteliği taşıdığını aktardı. Fabrikalarında halihazırda 2 adet Autocoro 768 makinesinin bulunduğunu ve üç adet daha yeni makine siparişi verecekleri bilgisini paylaşan Karabulut, şu an yurt içi üretime odaklandıklarını ancak ilerleyen dönemde ihracat pazarlarını hedefledikleri aktardı.

2019 yılında ilk Saurer makineleri Autocoro 9’u aldıklarını söyleyen Polat İplik Tekstil Firma Ortağı Mustafa Polat, ayrıca ITMA 2023 fuarında bir adet Autocoro 11 siparişi verdiklerini belirtti. Gün geçtikçe tam otomasyonlu üretime yöneldiklerini aktaran Polat, bu konuda Saurer teknolojisine bir alternatif olmadığını ve bu nedenle bu markayı tercih ettiklerini söyledi. Polat teknik servis konusunda da herhangi bir sorunla karşılaşmadıklarını sözlerine ekledi.

Diğer haberlere göz atın

Yazarın diğer haberleri

Diğer etiketlere göz atın:

En çok okunan haberler