18.2 C
İstanbul
Cuma, Nisan 26, 2024

Türkiye tekstil ihracatında ABD’de ve Orta Doğu’da yükselişte

Türkiye tekstil ve ham maddeleri sektörü ocak-şubat...

Toptan kadın giyim ihracatı e-ticaretle büyüyor

Toptan kadın giyim sektörünün gelişmesi için kurulan...

Deprem bölgesinde hazır giyim üretimi bir yılda yarıya düştü

Türkiye’nin 11 ilini derinden sarsan 6 Şubat...

Nivogo: Türkiye’de ‘geleceği değiştiren moda’ döngüsel dönüşüm

Nivo (yeni) ve go (harekete geçmek) kelimelerinin...

Bego Jeans; temiz denimin hikayesi

Çevresel etkisi en yüksek tekstil ürünlerinden biri...

Rusya-Ukrayna Savaşı Türk tekstil sektörünü nasıl etkiliyor?

Uzun yıllardır Rusya-Ukrayna arasında yaşanan gerilim, 2014...

Ricoh Dijital Baskı İşine Yeni Çözümler Sundu

BaskıRicoh Dijital Baskı İşine Yeni Çözümler Sundu

- Haber Sponsoru -

Ricoh Dijital Baskı İşine Yeni Çözümler Sundu - Anne Veldman
Ricoh Dijital Baskı İşine Yeni Çözümler Sundu – Anne Veldman

Ricoh, 14-17 Mayıs tarihleri arasında katıldığı FESPA Global Expo 2019’da genişleyen dijital baskı çözümlerini sergiledi. Firma 304 metrekarelik standında, baskıcıların işlerini genişletmeyi hedef alan flatbed, geniş format, direkt konfeksiyona baskı, tabaka beslemeli ve inkjet baskı kafası teknolojilerinden örnekleri sergiledi.

Ricoh Pro™ L5160 lateks roll to roll geniş format baskı makinesi yüksek verimliliği ile, kısa sürede (short run) teslim edilecek işlerin hızla üretilmesi için idealdir. Bu yıl pazara sunulan makine, önceki versiyona göre, azaltılmış bakım gereksinimlerine karşın üstün baskı kalitesi, yüksek verimlilik ve performans sunuyor.

Konfeksiyon süsleme (garment decoration) işine girmek isteyenler için Ri 1000 Direkt Konfeksiyona Baskı makinesi kolay kullanım sağlarken, daha yüksek üretim talepleri için Ri 6000 Direkt Konfeksiyona Baskı çözümü geliştirildi. Her iki model de, tişörtten bez çanta ve çoraba baskıya kadar birçok işte esnek ve düşük maliyetli üretimi mümkün kılıyor.

Ricoh Pro™ C7200x renkli tabaka beslemeli baskı makinesi ise beş renkli baskı özelliği ile yaratıcı ve çok yönlü baskıları ortaya çıkarıyor. 2018 yılının sonunda ColorGATE firmasını satın alan Ricoh, fuarda sezgisel yazılım özelliklerinin iş akışının daha tutarlı ve kaliteli olması için nasıl adapte edildiğini de gösterdi.

Ricoh FESPA’da EDP ödülü kazandı

FESPA fuarına 4. defa katılım sağlayan Ricoh, fuarda verilen EDP ödüllerinden birisine de layık görüldü. Ticari Baskı Sistemleri Web Beslemesi Baskı Makinesi Kategorisinde firma Ricoh Pro™ VC70000 renkli sürekli beslemeli inkjet platformu ile ödülü elde etti. Bu baskı makinesi daha fazla ofset benzeri uygulamalar için işletmelere yüksek üretkenlik sağlıyor. Ricoh Pro™ VC70000, Ricoh’un patentli yeni bir kurutucusu ve yeni geliştirilen mürekkeplerle donatıldı. Mürekkepler, kullanıcıların herhangi bir ön işleme gerek kalmadan doğrudan çeşitli ofset kağıtlara baskı yapmalarını sağlıyor.  Bu platform, dakikada 150 metreye kadar varan hızlarda baskı yaparak, saatte yaklaşık 12 bin dubleks B2 sayfası üretebiliyor.

Ricoh Ri 6000 verimliliği ile fark yaratıyor

FESPA fuarında Ricoh standında bir araya geldiğimiz Ricoh Ink Jet İş Bölümü Ürün Müdürü Anne Veldman, odaklandıkları konular hakkında önemli bilgiler verdi. Veldman direkt konfeksiyona baskı makinesi Ricoh Ri 6000’ın en dikkat çeken özelliklerini, verimlilik ve endüstriyel tip makine dayanıklılığı olarak belirtti. Baskı makinesinin çelik kontrüksiyon üzerine kurulduğunu belirten Veldman, ayrıca Ricoh inkjet baskı kafalarının kullanıldığını söyledi.

Ricoh Ri 6000’in aynı tasarımda saatte yaklaşık 75 adet baskı gerçekleştirebildiğini ifade eden Veldman, tasarım değişimi durumunda da baskının çok kısa sürede başlayabildiğini açıkladı. %100 pamuk tişörtlerde baskıda en iyi sonucun alındığını belirten Veldman, bir ön işlem sayesinde %100 hafif polyester tişörte de baskı yapabildiklerini aktardı.

Mürekkep maliyeti oldukça rekabetçi

Anne Veldman Ricoh Ri 6000’ın mürekkep maliyetinin oldukça rekabetçi olduğunu söyledi. Veldman şunları dile getirdi; “Genel olarak diğer direkt konfeksiyona baskıdaki rakiplerle karşılaştırıldığında fiyatlarımız daha aşağıda seyrediyor. Yerel fiyatlandırma uygulanıyor, ancak rekabette daha düşük bir fiyat aralığındayız.”

Ricoh Ri 6000’in CMYK+Beyaz basan bir baskı makinesi olduğunu dile getiren Veldman; bunun siyah dahil tüm renkli kumaşlara baskı yapılabileceği anlamına geldiğini vurguladı. Beyaz altlığın oluşturulması gerektiğinde bir püskürtme tabancası veya bir otomatik makine ile ön işlem yapılması gerektiğini kaydeden Veldman, baskı sonrasında ise bir ısı pesiyle veya bir fırınla kürlemenin yapılması gerektiğini hatırlattı.

Direkt konfeksiyona baskı çözümleri insan sağlığı için güvenilir

Ricoh’un geliştirdiği direkt konfeksiyona baskı ve buralarda kullanılan mürekkeplerin insan sağlığı için güvenilir olduğunun altını çizen Anne Veldman; “Baskı aşamasında da egzoz dumanı ortaya çıkmaz. Operatör için oldukça güvenilir çalışma şartları ortaya çıkıyor. Bunun yanı sıra, OEKO-TEX Eco Passport’una sahibiz. Bu, nihai baskılı ürünün insanlar, bebekler, çocuklar ve yetişkinler için güvenli olduğunun belgesidir” dedi.

Direkt konfeksiyona baskı (DTG) segmentine büyük önem verdiklerinin altını çizen Veldman, bu alana hız ve verimlilik getiren çözümler sunduklarını söyledi. Veldman, DTG segmentinin giriş seviyesi için Ri 1000 modelini geliştirdiklerini; ve elde edilen baskı kalitesi ve kullanım kolaylığının çok cazip olduğunu sözlerine ekledi.

Diğer haberlere göz atın

Yazarın diğer haberleri

Diğer etiketlere göz atın:

En çok okunan haberler