17.8 C
İstanbul
Cuma, Nisan 26, 2024

Türkiye tekstil ihracatında ABD’de ve Orta Doğu’da yükselişte

Türkiye tekstil ve ham maddeleri sektörü ocak-şubat...

Toptan kadın giyim ihracatı e-ticaretle büyüyor

Toptan kadın giyim sektörünün gelişmesi için kurulan...

Deprem bölgesinde hazır giyim üretimi bir yılda yarıya düştü

Türkiye’nin 11 ilini derinden sarsan 6 Şubat...

Nivogo: Türkiye’de ‘geleceği değiştiren moda’ döngüsel dönüşüm

Nivo (yeni) ve go (harekete geçmek) kelimelerinin...

Bego Jeans; temiz denimin hikayesi

Çevresel etkisi en yüksek tekstil ürünlerinden biri...

Rusya-Ukrayna Savaşı Türk tekstil sektörünü nasıl etkiliyor?

Uzun yıllardır Rusya-Ukrayna arasında yaşanan gerilim, 2014...

SPGPrints Baskı Uzmanlığını ITMA 2019’da Konuşturacak

BaskıSPGPrints Baskı Uzmanlığını ITMA 2019’da Konuşturacak

- Haber Sponsoru -

SPGPrints Baskı Uzmanlığını ITMA 2019’da Konuşturacak
SPGPrints Baskı Uzmanlığını ITMA 2019’da Konuşturacak – Hakan Uzman

Rotasyon ve dijital baskı alanındaki yeniliklerini ITMA 2019 fuarında küresel pazarla buluşturacak olan SPGPrints, endüstriyel tekstil baskısındaki trendleri yakından gösterecek. 1500 m2’lik stant alanı fuar boyunca küresel pazarın her noktasından gelen ziyaretçilerle iş platformuna dönüşmeye hazırlanıyor. Fuara dönük çalışmalar hakkında SPGPrints Türkiye Genel Müdürü Hakan Uzman, Textilegence’a açıklamalarda bulundu.

SPGPrints’in, (eski adıyla STORK), ITMA 2019 için çok ciddi bir hazırlık içinde olduğunu belirten Hakan Uzman, ITMA 2019 fuarının en büyük stantlarından birine sahip olarak, iş ortaklarıyla buluşmayı hedeflediklerini söyledi. Uzman; “Tekstil baskıcılık çözümlerinde lider firma olarak şu anda en güncel konu olan dijital baskı çözümlerimiz (baskı makineleri ve boyalar) yanında, fuarda rotasyon baskı çözümlerimizi de (baskı makinesi – şablon – gravür ) sunacağız. Sürekli gelişim ve inovasyonu hedefleyen firmamızın değişik ürün guruplarından global lansmanları fuar esnasında olacak” dedi.

Uzman, fuarda yer verecekleri dijital baskı ve rotasyon baskı makinelerinin yanı sıra, şablon teknoloji merkezi ve dijital boya teknoloji merkezinin de olacağını duyurdu. Bu alanlarda SPGPrints’in hem şablon hem dijital boya konusundaki yüksek teknolojili üretim süreçlerinin gösterileceğini kaydeden Uzman, iş ortakları açısından bunun güven ve şeffaflık için büyük öneme sahip olduğunun altını çizdi; “Onlara baskıcılık alanında ezber bozan farklı bir deneyim sunmak için çok ciddi bir çalışma içindeyiz.”

SPGPrints baskı uzmanlığını ITMA 2019’da konuşturacak: dijital baskı tekstil baskının geleceği

ITMA’nın tekstil makineleri alanında dünyanın en büyük organizasyonu olduğunun altını çizen Hakan Uzman; hem Türkiye’den hem de dünyanın farklı noktalarından gelen rotasyon ve dijital baskı alanında faaliyet gösteren; veya bunu planlayan tüm firmalarla buluşmayı planladıklarını söyledi. Türkiye’de son dönemde özellikle dijital baskı alanında çok ciddi yatırımların yapıldığını belirten Uzman; “2019 yılında da bu ilginin devam ettiğini görüyoruz. Tahminimiz ITMA 2019’a özellikle Türkiye’den çok ciddi bir ilgi olacaktır. Mevcut ve potansiyel müşterilerimizle buluşarak, yatırımlarına katkı sağlamak için fuar boyunca hazır olacağız” şeklinde konuştu.

Uzman dijital baskı teknolojisindeki geliştirmeler ve yatırım ve üretim maliyetlerinin aşağıya çekilmesiyle birlikte bu teknolojinin tekstil baskıcılığının geleceğinde ana rol oynayacağını savundu. “Dijital baskıcılık tüm dünyada her yıl çok ciddi büyüme gösteriyor” diyen Uzman; bu gelişmeyi tekstil dijital baskısında dünyanın en büyük oyuncularından biri olan ülkemizde yapılan ve planlanmakta olan yatırımlarda da açıkça gördüklerini dile getirdi.

SPGPrints baskı uzmanlığını ITMA 2019’da konuşturacak: PIKE ve JAVELIN tekstil baskısında fark yarattı

ITMA 2015 fuarında SPGPrints’in son jenerasyon tek geçişli dijital baskı makinesi PIKE’nin global sunumunu gerçekleştirdiğini hatırlatan Uzman; burada kullanılan teknolojinin ve benzerlerinden ayrışan makine özelliklerinin çok ciddi ses getirdiğini belirtti. Uzman sözlerini şöyle sürdürdü; “Bunu takiben ITM 2016’da aynı teknoloji ve özelliklere sahip JAVELIN çok geçişli dijital baskı makinemizin global sunumunu İstanbul’da gerçekleştirme şansına sahip olduk. Geçtiğimiz dönemde hem Türkiye’de hem de dünyanın değişik yerlerinde makinelerimizi iş ortaklarımızın hizmetine sunduk. Elde edilen farklı baskı sonuçları makinelerimizi kullanan firmaları rakiplerinden farklı bir konuma getirerek yeni pazar ve kalitelere ulaşabilme imkanı verdi.”

SPGPrints’in tekstil baskı çözümlerinde lider konumda olduğunu söyleyen Uzman, şirketin büyümesinde dijital baskının ana bölümü oluşturduğunun altını çizdi. Uzman; “Şu anda sunduğumuz PIKE ve JAVELIN makinelerimiz 1200dpi baskı kalitesi, 4mm’den atış yapabilme özelliği, kafa maliyetlerini kullanıcı yararına minimize eden Archer Baskı Kafa programı ile rakiplerinden çok ciddi ayrışmaktadır. Bununla beraber hem mevcut ürünlerde hem de dijital baskıcılıkta yeni ürünler ile ilgili AR-GE çalışmalarımız kesintisiz devam ediyor ve bunları müşterilerimize sunmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Hem Türkiye hem de dünyada rotasyon baskı gelişmeye devam ediyor

Kısa ve orta vadede rotasyon baskının ağırlığını kaybetmeyeceğini öngördüklerini aktaran Uzman; hem Türkiye hem de dünyada rotasyon baskının gelişmeye devam ettiğini ifade etti. Asıl değişimin kalite beklentisinde yaşandığını belirten Uzman, dijital baskının kalite beklentisini en üst seviyeye taşıdığını vurguladı. Uzman şunları söyledi; “Teknik olarak ciddi farklı olan iki yöntemde aynı sonucu elde etme imkanı yok; ama özel yazılım, üst segment şablon kullanımı ve üst seviye gravür tekniği kullanımı ile iki teknik yakınlaştırılabilir. Özellikle dijital baskı ile rotasyon baskının yakınlaştırılması ile alakalı olarak; bize ait olan bestIMAGE yazılımındaki özel bir modülle; bestLEN lazer gravür makinesinde seçili şablonları gravürleyerek çok ciddi başarılı sonuçlar elde ettik. Türkiye’deki işletmelerde yaptığımız bu çalışmaların sonuçlarını geçen aylarda yaptığımız iki ayrı teknik seminerde iş ortaklarımıza sunduk. Ciddi ilgi ve beğeni kazanan bu çalışmalarımızı ve en üst seviyede baskıcılık ile ilgili farklı çözümlerimizi ITMA 2019 ‘da firmalarla paylaşmaya devam edeceğiz.”

Diğer haberlere göz atın

Yazarın diğer haberleri

Diğer etiketlere göz atın:

En çok okunan haberler